Hozzávalók a zöldséggolyókhoz
- 200 g (negyed fej) fejeskáposzta
- 1 db sárgarépa
- 100g zöldbab
- 1-2 szál újhagyma
- kis darab gyömbér (10g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt feketebors
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál finom liszt
- 4 evőkanál kukoricakeményítő
Szósz hozzávalói:
- 1 db újhagyma
- 5 g gyömbér
- 2 db chili (elhagyható)
- fél pritamin vagy kaliforniai paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db lilahagyma
- 3 evőkanál olaj
- 1 evőkanál ételecet
- 2 evőkanál szójaszósz
- 3 evőkanál ketchup
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt feketebors
- 7 dl víz
- 3 evők. kukorica keményítő
Elkészítés menete:
Elkészítés: A káposztát és a répát közepes lyukú reszelőn lereszeljük, a zöldbabot, újhagymát, gyömbért és fokhagymát apróra vágjuk. Tálba tesszük őket, hozzáadjuk a fűszereket, a lisztet, a kukoricakeményítőt, és összekeverjük. Az így elkészült masszát golyókká formáljuk, majd forró olajban kisütjük.
Szósz elkészítése: Az olajon összepirítjuk a zöldségeket, hozzáadjuk a fűszereket, majd az ecetet, szójaszószt, és a ketchupot. Összepirítjuk ezeket a hozzávalókat és felöntjük a 4 dl vízzel, majd főni hagyjuk kb. 5 percig. Közben 3 dl vizet összekeverünk 3 evőkanál kukoricakeményítővel és ezt hozzáadjuk a szószhoz. Még egyszer felrottyantjuk, majd hozzáadjuk a zöldséggolyókat és alaposan megforgatjuk a szószban.
Köretnek basmati rizst ajánlok hozzá.