zöldséggolyó recept-Aman

Vegán zöldséggolyók ázsiai szósszal

Hozzávalók a zöldséggolyókhoz

  • 200 g (negyed fej) fejeskáposzta
  • 1 db sárgarépa
  • 100g zöldbab
  • 1-2 szál újhagyma
  • kis darab gyömbér (10g)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt feketebors
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál finom liszt
  • 4 evőkanál kukoricakeményítő

Szósz hozzávalói:

  • 1 db újhagyma
  • 5 g gyömbér
  • 2 db chili (elhagyható)
  • fél pritamin vagy kaliforniai paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db lilahagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál ételecet
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 3 evőkanál ketchup
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt feketebors
  • 7 dl víz
  • 3 evők. kukorica keményítő

Elkészítés menete:

Elkészítés: A káposztát és a répát közepes lyukú reszelőn lereszeljük, a zöldbabot, újhagymát, gyömbért és fokhagymát apróra vágjuk. Tálba tesszük őket, hozzáadjuk a fűszereket, a lisztet, a kukoricakeményítőt, és összekeverjük. Az így elkészült masszát golyókká formáljuk, majd forró olajban kisütjük.

Szósz elkészítése: Az olajon összepirítjuk a zöldségeket, hozzáadjuk a fűszereket, majd az ecetet, szójaszószt, és a ketchupot. Összepirítjuk ezeket a hozzávalókat és felöntjük a 4 dl vízzel, majd főni hagyjuk kb. 5 percig. Közben 3 dl vizet összekeverünk 3 evőkanál kukoricakeményítővel és ezt hozzáadjuk a szószhoz. Még egyszer felrottyantjuk, majd hozzáadjuk a zöldséggolyókat és alaposan megforgatjuk a szószban.

Köretnek basmati rizst ajánlok hozzá.

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Vissza az oldal tetejére

Kövesd Facebook oldalunkat,
értesülj elsőként friss cikkeinkről!