zöldséggolyó recept-Aman

Vegán zöldséggolyók ázsiai szósszal

Hozzávalók a zöldséggolyókhoz

  • 200 g (negyed fej) fejeskáposzta
  • 1 db sárgarépa
  • 100g zöldbab
  • 1-2 szál újhagyma
  • kis darab gyömbér (10g)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt feketebors
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál finom liszt
  • 4 evőkanál kukoricakeményítő

Szósz hozzávalói:

  • 1 db újhagyma
  • 5 g gyömbér
  • 2 db chili (elhagyható)
  • fél pritamin vagy kaliforniai paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db lilahagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál ételecet
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 3 evőkanál ketchup
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt feketebors
  • 7 dl víz
  • 3 evők. kukorica keményítő

Elkészítés menete:

Elkészítés: A káposztát és a répát közepes lyukú reszelőn lereszeljük, a zöldbabot, újhagymát, gyömbért és fokhagymát apróra vágjuk. Tálba tesszük őket, hozzáadjuk a fűszereket, a lisztet, a kukoricakeményítőt, és összekeverjük. Az így elkészült masszát golyókká formáljuk, majd forró olajban kisütjük.

Szósz elkészítése: Az olajon összepirítjuk a zöldségeket, hozzáadjuk a fűszereket, majd az ecetet, szójaszószt, és a ketchupot. Összepirítjuk ezeket a hozzávalókat és felöntjük a 4 dl vízzel, majd főni hagyjuk kb. 5 percig. Közben 3 dl vizet összekeverünk 3 evőkanál kukoricakeményítővel és ezt hozzáadjuk a szószhoz. Még egyszer felrottyantjuk, majd hozzáadjuk a zöldséggolyókat és alaposan megforgatjuk a szószban.

Köretnek basmati rizst ajánlok hozzá.

Kedvenc konyhai gépeink

Tesla MC600 többfunkciós elektromos edény

Espressionata Evo eszpresszógép

Fruitberry gyümölcscentrifuga

Air Bloom forrólevegős fritőz

Cosori Premium forrólevegős sütő

Cosori Slow Cooker többfunkciós rizsfőző

Happycall Axlerim Z turmixgép, fehér

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Kedvenc konyhai gépeink

Vissza az oldal tetejére