gombakrémleves recept

Legfinomabb erdei gombakrémleves receptje

Hozzávalók:

  • 500g erdei gombamix
  • 1 kis csokor kakukkfű
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evők. olíva olaj
  • 300 ml víz
  • 250ml főzőtejszín
  • 2 csipet só
  • 2 csipet őrölt feketebors

Hozzávalók a levesbetéthez:

  • 2 evők. olíva olaj
  • 1 evők. kristálycukor
  • 1 teásk. rizsecet
  • 1 marék shimeji gomba
  • 3 szelet feketeerdei sonka

Elkészítés menete:

Felszeleteljük a gombákat. Felaprítjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és a kakukkfüvet. Felhevítjük az olajat és beletesszük a hagymát, fokhagymát és a kakukkfüvet. Amikor a hagyma üvegesre pirult, hozzáadjuk a gombákat, összekeverjük és lefedjük 10 percre. Ezt követően hozzáöntjük a vizet és a főzőtejszínt, majd további 5 percig főzzük, végül sózzuk, borsozzuk. Alacsony lángon/fokozaton tovább főzzük, amíg elkészítjük a levesbetétet hozzá. Elkészülést követően botmixerrel pépesítjük. A még selymesebb texturáért apró lyukú szűrőn átszűrhetjük, de ez el is hagyható.

Levesbetét elkészítése:

Felmelegítjük az olajat, majd hozzáadjuk a kristálycukrot és a rizsecetet. Amikor elkezd karamellizálódni, hozzáadjuk a shimeji gombát és folyamatos kevergetés mellett  pirítjuk. A sonkaszeleteket sütőpapírra tesszük és 200 fokon sütőben, vagy air fryerben 6-7 percig sütjük. Miután ropogósra sültek a sonkaszeletek, mozsárban összetörjük.

Tálaláshoz még pár darab burgonya chipset és szarvasgomba olajat ajánlok.

Kedvenc konyhai gépeink

Tesla MC600 többfunkciós elektromos edény

Espressionata Evo eszpresszógép

Fruitberry gyümölcscentrifuga

Air Bloom forrólevegős fritőz

Cosori Premium forrólevegős sütő

Cosori Slow Cooker többfunkciós rizsfőző

Happycall Axlerim Z turmixgép, fehér

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Kedvenc konyhai gépeink

Vissza az oldal tetejére