Indiai csirkecomb masala

Indiai csirkecomb masala

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke alsócomb
  • 2 db paradicsom
  • 2 db lilahagyma
  • 5 evők. olaj
  • 1 db egész fahéj
  • 1 db egész kardamom
  • 4-5 db egész feketebors
  • 1 teásk. görögszéna levél
  • 1 marék friss koriander

 

A páchoz:

  • 250 g joghurt
  • 1 evők. pirospaprika
  • 1 teásk. kurkuma
  • 1 teásk. garam masala por
  • 1 teásk. só
  • 1 teásk. őrölt kömény
  • 1 evők. fokhagyma és gyömbér püré/reszelék
  • 1 evők. őrölt koriander
  • 3 db chilipaprika

Elkészítés menete:

Első lépésben állítsuk össze a pácot a csirkecombokhoz: tegyük egy tálba a joghurtot és a fűszereket, keverjük össze és adjuk hozzá a chilipaprikákat. Irdaljuk be csirkecombokat és forgassuk át a pácban – kézzel és akár egy kiskanállal finoman nyomkodjunk pácot a beirdalt részekbe is. Kockázzuk fel a paradicsomot és a lilahagymát, majd botmixer segítségével pürésítsük. Melegítsünk fel 3 evőkanál olajat és süssük ki benne a húsokat : kb. 4-4 percig süssük mindkét oldalát a húsnak. Hevítsünk fel 2 evőkanál olajat és tegyük bele az egész fűszereket, majd a lilahagymát és a paradicsompürét is, végül pedig a megmaradt joghurtos pácot. Adjuk hozzá az átsült csirkecombokat és lefedve alacsony lángon kb. 10 percig főzzük. Legutolsó lépésekként adjuk hozzá a görögszéna levelet és a korianderzöldet és már tálalhatjuk is.

Indiai naan kenyérrel vagy basmati rizzsel ajánlom fogyasztani.

Kedvenc konyhai gépeink

Tesla MC600 többfunkciós elektromos edény

Espressionata Evo eszpresszógép

Fruitberry gyümölcscentrifuga

Air Bloom forrólevegős fritőz

Cosori Premium forrólevegős sütő

Cosori Slow Cooker többfunkciós rizsfőző

Happycall Axlerim Z turmixgép, fehér

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Kedvenc konyhai gépeink

Vissza az oldal tetejére