Hozzávalók:
- 1 kg csirke alsócomb
- 2 db paradicsom
- 2 db lilahagyma
- 5 evők. olaj
- 1 db egész fahéj
- 1 db egész kardamom
- 4-5 db egész feketebors
- 1 teásk. görögszéna levél
- 1 marék friss koriander
A páchoz:
- 250 g joghurt
- 1 evők. pirospaprika
- 1 teásk. kurkuma
- 1 teásk. garam masala por
- 1 teásk. só
- 1 teásk. őrölt kömény
- 1 evők. fokhagyma és gyömbér püré/reszelék
- 1 evők. őrölt koriander
- 3 db chilipaprika
Elkészítés menete:
Első lépésben állítsuk össze a pácot a csirkecombokhoz: tegyük egy tálba a joghurtot és a fűszereket, keverjük össze és adjuk hozzá a chilipaprikákat. Irdaljuk be csirkecombokat és forgassuk át a pácban – kézzel és akár egy kiskanállal finoman nyomkodjunk pácot a beirdalt részekbe is. Kockázzuk fel a paradicsomot és a lilahagymát, majd botmixer segítségével pürésítsük. Melegítsünk fel 3 evőkanál olajat és süssük ki benne a húsokat : kb. 4-4 percig süssük mindkét oldalát a húsnak. Hevítsünk fel 2 evőkanál olajat és tegyük bele az egész fűszereket, majd a lilahagymát és a paradicsompürét is, végül pedig a megmaradt joghurtos pácot. Adjuk hozzá az átsült csirkecombokat és lefedve alacsony lángon kb. 10 percig főzzük. Legutolsó lépésekként adjuk hozzá a görögszéna levelet és a korianderzöldet és már tálalhatjuk is.
Indiai naan kenyérrel vagy basmati rizzsel ajánlom fogyasztani.