Hozzávalók:
- 4 gerezd fokhagyma
- 20 g gyömbér
- 1,5 evők. olaj
- 100g cukor
- 100 ml szójaszósz
- 500 ml víz
- 100ml rizsecet
- 3 evők. juharszirup vagy méz
- 40 g szezámmag
- 3 evők. kukoricakeményítő
- 80 ml víz
Elkészítés menete:
Vágjuk apróra a fokhagymát, a gyömbért hámozzuk meg és vágjuk szintén apróra. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben és adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd a cukrot is. Amikor a cukor aranybarnára karamellizálódott, öntsük hozzá a szójaszószt és keverjük el alaposan, majd öntsük fel egy kevés vízzel. Adjuk hozzá a rizsecetet és a mézet vagy a juharszirupot. Külön serpenyőben pirítsuk meg a szezámmagot, majd a megprisult szezámmagot adjuk hozzá a szószunkhoz. Keverjük el a keményítőt a vízzel és adagoljuk a szószunkhoz, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg mártás állagúra nem sűrűsödik.
Tipp: Húsok pácolásához is tökéletes választás.