Teriyaki szósz recept

A legfinomabb házi Teriyaki szósz

Hozzávalók:

  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 g gyömbér
  • 1,5 evők. olaj
  • 100g cukor
  • 100 ml szójaszósz
  • 500 ml víz
  • 100ml rizsecet
  • 3 evők. juharszirup vagy méz
  • 40 g szezámmag
  • 3 evők. kukoricakeményítő
  • 80 ml víz

Elkészítés menete:

Vágjuk apróra a fokhagymát, a gyömbért hámozzuk meg és vágjuk szintén apróra. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben és adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd a cukrot is. Amikor a cukor aranybarnára karamellizálódott, öntsük hozzá a szójaszószt és keverjük el alaposan, majd öntsük fel egy kevés vízzel. Adjuk hozzá a rizsecetet és a mézet vagy a juharszirupot. Külön serpenyőben pirítsuk meg a szezámmagot, majd a megprisult szezámmagot adjuk hozzá a szószunkhoz. Keverjük el a keményítőt a vízzel és adagoljuk a szószunkhoz, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg mártás állagúra nem sűrűsödik.

Tipp: Húsok pácolásához is tökéletes választás.

Kedvenc konyhai gépeink

Tesla MC600 többfunkciós elektromos edény

Espressionata Evo eszpresszógép

Fruitberry gyümölcscentrifuga

Air Bloom forrólevegős fritőz

Cosori Premium forrólevegős sütő

Cosori Slow Cooker többfunkciós rizsfőző

Happycall Axlerim Z turmixgép, fehér

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Kedvenc konyhai gépeink

Vissza az oldal tetejére