Indiai spenótos sajt egytálétel - palak paneer

Indiai spenótos sajt egytálétel (Palak paneer)

Hozzávalók:

  • 2 evők. mustármag olaj
  • egész fűszerek:2 db babérlevél, 2 db szegfűszeg, 2 db egész kardamom, 1 teásk. egész kömény, 2 db chili paprika
  • 1 db zöldchili
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 g gyömbér
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 evők. paradicsompüré
  • őrölt fűszerek: 1 teásk. őrölt chili, 1 evők. őrölt koriander, 1 teásk. 1 teásk. őrölt kurkuma, 1 teásk. őrölt kömény, 1 teásk. garam masala por, só ízlés szerint
  • 1 db lilahagyma
  • 2 evők. joghurt
  • 250 g fagyasztott spenót
  • 2 evők. főzőtejszín
  • 250 g indiai paneer sajt

Elkészítés menete:

Első lépésben vágjuk apróra a lilahagymát. Egy serpenyőbe tegyük fel melegedni a mustármag olajat, majd amikor már felmelegedett az olaj, tegyük bele az apróra felvágott lilahagymát és az egész fűszereket a zöld chilipaprika kivételével. Amikor üvegesre pirult a hagyma, adjuk hozzá az apróra vágott zöld chilit, a fokhagymát és a gyömbért, majd pirítsuk még körülbelül 3 percig. Adjuk hozzá a paradicsom pürét, a sót és keverjük össze, majd adjuk hozzá az őrölt fűszereket is és még 5 percig fedő alatt hagyjuk pirulni. Miután összeértek a fűszeres ízek, öntsük bele a joghurtot és keverjük össze alaposan, majd öntsük hozzá a felengedett spenót pürét és a főzőtejszínt is. Ezt követően még körülbelül 3 percig rotyogtassuk és utolsó lépésben adjuk hozzá a felkockázott paneer sajtot és az őrölt garam masalát.

Tipp: mielőtt hozzáöntjük a paradicsompürét a pirult fűszeres hagymához, kiszedhetjük az egész fűszereket, ha azokat nem szeretjük.

Indiai lepénykenyérrel (naan) vagy basmati rizzsel ajánlom fogyasztani.

Kedvenc konyhai gépeink

Tesla MC600 többfunkciós elektromos edény

Espressionata Evo eszpresszógép

Fruitberry gyümölcscentrifuga

Air Bloom forrólevegős fritőz

Cosori Premium forrólevegős sütő

Cosori Slow Cooker többfunkciós rizsfőző

Happycall Axlerim Z turmixgép, fehér

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Kedvenc konyhai gépeink

Vissza az oldal tetejére