Hozzávalók:
- 2 evők. mustármag olaj
- egész fűszerek:2 db babérlevél, 2 db szegfűszeg, 2 db egész kardamom, 1 teásk. egész kömény, 2 db chili paprika
- 1 db zöldchili
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 g gyömbér
- 1 fej lilahagyma
- 1 evők. paradicsompüré
- őrölt fűszerek: 1 teásk. őrölt chili, 1 evők. őrölt koriander, 1 teásk. 1 teásk. őrölt kurkuma, 1 teásk. őrölt kömény, 1 teásk. garam masala por, só ízlés szerint
- 1 db lilahagyma
- 2 evők. joghurt
- 250 g fagyasztott spenót
- 2 evők. főzőtejszín
- 250 g indiai paneer sajt
Elkészítés menete:
Első lépésben vágjuk apróra a lilahagymát. Egy serpenyőbe tegyük fel melegedni a mustármag olajat, majd amikor már felmelegedett az olaj, tegyük bele az apróra felvágott lilahagymát és az egész fűszereket a zöld chilipaprika kivételével. Amikor üvegesre pirult a hagyma, adjuk hozzá az apróra vágott zöld chilit, a fokhagymát és a gyömbért, majd pirítsuk még körülbelül 3 percig. Adjuk hozzá a paradicsom pürét, a sót és keverjük össze, majd adjuk hozzá az őrölt fűszereket is és még 5 percig fedő alatt hagyjuk pirulni. Miután összeértek a fűszeres ízek, öntsük bele a joghurtot és keverjük össze alaposan, majd öntsük hozzá a felengedett spenót pürét és a főzőtejszínt is. Ezt követően még körülbelül 3 percig rotyogtassuk és utolsó lépésben adjuk hozzá a felkockázott paneer sajtot és az őrölt garam masalát.
Tipp: mielőtt hozzáöntjük a paradicsompürét a pirult fűszeres hagymához, kiszedhetjük az egész fűszereket, ha azokat nem szeretjük.
Indiai lepénykenyérrel (naan) vagy basmati rizzsel ajánlom fogyasztani.