Hozzávalók:
- 300 g rögös túró
- 100 g kukorica (konzerv)
- 1 közepes fej lilahagyma
- 1 tk. chilipor
- 1 evők. korianderpor
- 15 g kukorica keményítő
- 10 g csicseriborsó liszt
- 1 tk. garam masala por
- só ízlés szerint
- 1 dl olaj a sütéshez
Elkészítés menete:
A túrót villával alaposan összetörjük, a kukoricát feldaraboljuk apróra. Ezt a két hozzávalót egy tálba tesszük és hozzáadjuk a fűszereket, a hagymát és a száraz hozzávalókat, végül pedig a sót. Kézzel összegyúrjuk, golyókat formázunk belőle, majd 10 percre hűtőbe tesszük. 10 perc után a hűtőből kivesszük és forró olajban azonnal aranybarnára sütjük. Kívül ropogós, belül lágy és omlós.
Nagyszerű feltét főzelékek mellé, vagy mártogatós szószokkal fogyasztva.