túrós kukoricás sültgolyó

Túrós kukoricás sültgolyók

Hozzávalók:

  • 300 g rögös túró
  • 100 g kukorica (konzerv)
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 1 tk. chilipor
  • 1 evők. korianderpor
  • 15 g kukorica keményítő
  • 10 g csicseriborsó liszt
  • 1 tk. garam masala por
  • só ízlés szerint
  • 1 dl olaj a sütéshez

Elkészítés menete:

A túrót villával alaposan összetörjük, a kukoricát  feldaraboljuk apróra. Ezt a két hozzávalót egy tálba tesszük és hozzáadjuk a fűszereket, a hagymát és a száraz hozzávalókat, végül pedig a sót. Kézzel összegyúrjuk, golyókat formázunk belőle, majd 10 percre hűtőbe tesszük. 10 perc után a hűtőből kivesszük és forró olajban azonnal aranybarnára sütjük. Kívül ropogós, belül lágy és omlós.

Nagyszerű feltét főzelékek mellé, vagy mártogatós szószokkal fogyasztva.

Kedvenc konyhai gépeink

Tesla MC600 többfunkciós elektromos edény

Espressionata Evo eszpresszógép

Fruitberry gyümölcscentrifuga

Air Bloom forrólevegős fritőz

Cosori Premium forrólevegős sütő

Cosori Slow Cooker többfunkciós rizsfőző

Happycall Axlerim Z turmixgép, fehér

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Kedvenc konyhai gépeink

Vissza az oldal tetejére