Hozzávalók:
- 300 g bőrös kacsamell
- 3 evők. teriyaki szósz
- 2 db újhagyma
- fél narancs
Elkészítés menete:
Beirdaljuk a kacsamell bőrös felét és tapadásmentes forró serpenyőben olaj nélkül a bőrös felével kezdjük pirítani. Ha medium rare-ként (enyhén átsült) szeretnénk fogyasztani, ahogy tradicionálisan a japánok, akkor oldalanként 3-4 percig süssük. A serpenyőben lévő zsiradékba 3 evőkanál teriyaki szószt melegítsünk fel és adjuk hozzá az apróra vágott újhagymát, majd facsarjunk bele egy fél narancsot. Forgassuk a kacsamellet a szószba és 7 percig forraljuk össze. Tálalás előtt emeljük ki a kacsamellet a szószból és szeleteljük fel közepesen vastag szeletekre.
Tálaljuk basmati rizzsel és teriyaki szósszal.
A teriyaki szósz receptjét ide kattintva találod!