Japán teriyaki kacsamell recept

Japán teriyaki kacsamell

Hozzávalók:

  • 300 g bőrös kacsamell
  • 3 evők. teriyaki szósz
  • 2 db újhagyma
  • fél narancs

Elkészítés menete:

Beirdaljuk a kacsamell bőrös felét és tapadásmentes forró serpenyőben olaj nélkül a bőrös felével kezdjük pirítani. Ha medium rare-ként (enyhén átsült) szeretnénk fogyasztani, ahogy tradicionálisan a japánok, akkor oldalanként 3-4 percig süssük. A serpenyőben lévő zsiradékba 3 evőkanál teriyaki szószt melegítsünk fel és adjuk hozzá az apróra vágott újhagymát, majd facsarjunk bele egy fél narancsot. Forgassuk a kacsamellet a szószba és 7 percig forraljuk össze. Tálalás előtt emeljük ki a kacsamellet a szószból és szeleteljük fel közepesen vastag szeletekre.

Tálaljuk basmati rizzsel és teriyaki szósszal.

A teriyaki szósz receptjét ide kattintva találod!

Kedvenc konyhai gépeink

Tesla MC600 többfunkciós elektromos edény

Espressionata Evo eszpresszógép

Fruitberry gyümölcscentrifuga

Air Bloom forrólevegős fritőz

Cosori Premium forrólevegős sütő

Cosori Slow Cooker többfunkciós rizsfőző

Happycall Axlerim Z turmixgép, fehér

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Kedvenc konyhai gépeink

Vissza az oldal tetejére