Csirke tikka citromfüves joghurtos szósszal

Csirke tikka citromfüves joghurtos szósszal

Hozzávalók:

  • 500 g csirkecombfilé
  • 2 evők. citromlé
  • 1 teásk. só
  • 1,5 evők. reszelt gyömbér
  • 1,5 evők. reszelt fokhagyma
  • 1 teásk. őrölt koriander
  • 1 teásk. chilipor
  • 1 teásk. tandoori masala por
  • 1 teásk. garam masala por
  • fél teásk. őrölt kurkuma
  • 1 teásk. chaat masala por
  • 2 evők. napraforgó olaj
  • 3 evők. görög joghurt

Citromfüves joghurtos szósz hozzávalói:

  •  3 evők. görög joghurt
  • fél evők. reszelt gyömbér
  • fél evők. reszelt fokhagyma
  • nagy marék friss citromfű
  • 1 kávésk. só
  • fél citromlé

Elkészítés menete:

Nagyobb kockákra vágjuk a csirkecombfilét, hozzáöntjük a citromlevet, a sót, a gyömbért és a fokhagymát. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a fűszereket, az olajat, a joghurtot és összekeverjük. Az intenzívebb ízért letakarva 2 órára, vagy akár egy éjszakára tegyük a hűtőbe pácolódni. Ezután sasliknyársra tűzdeljük a húsokat, alufóliával kibélelt tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőbe 200 fokon 20-25 percig süssük. Miután átsültek a húsok, még melegen kenegessük át olvasztott vajjal, hogy ne száradjanak ki.

 

Szósz elkészítése: Kanalazzuk a joghurtot egy magas falú edénybe, majd adjuk hozzá a gyömbér és fokhagyma pépet, a citromfüvet, a sót és végül a citromlevet. Botmixerrel turmixoljuk krémessé.

Köretnek indiai naan kenyeret ajánlok.

Kedvenc konyhai gépeink

Tesla MC600 többfunkciós elektromos edény

Espressionata Evo eszpresszógép

Fruitberry gyümölcscentrifuga

Air Bloom forrólevegős fritőz

Cosori Premium forrólevegős sütő

Cosori Slow Cooker többfunkciós rizsfőző

Happycall Axlerim Z turmixgép, fehér

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Kedvenc konyhai gépeink

Vissza az oldal tetejére