Hozzávalók:
- 500 g csirkecombfilé
- 2 evők. citromlé
- 1 teásk. só
- 1,5 evők. reszelt gyömbér
- 1,5 evők. reszelt fokhagyma
- 1 teásk. őrölt koriander
- 1 teásk. chilipor
- 1 teásk. tandoori masala por
- 1 teásk. garam masala por
- fél teásk. őrölt kurkuma
- 1 teásk. chaat masala por
- 2 evők. napraforgó olaj
- 3 evők. görög joghurt
Citromfüves joghurtos szósz hozzávalói:
- 3 evők. görög joghurt
- fél evők. reszelt gyömbér
- fél evők. reszelt fokhagyma
- nagy marék friss citromfű
- 1 kávésk. só
- fél citromlé
Elkészítés menete:
Nagyobb kockákra vágjuk a csirkecombfilét, hozzáöntjük a citromlevet, a sót, a gyömbért és a fokhagymát. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a fűszereket, az olajat, a joghurtot és összekeverjük. Az intenzívebb ízért letakarva 2 órára, vagy akár egy éjszakára tegyük a hűtőbe pácolódni. Ezután sasliknyársra tűzdeljük a húsokat, alufóliával kibélelt tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőbe 200 fokon 20-25 percig süssük. Miután átsültek a húsok, még melegen kenegessük át olvasztott vajjal, hogy ne száradjanak ki.
Szósz elkészítése: Kanalazzuk a joghurtot egy magas falú edénybe, majd adjuk hozzá a gyömbér és fokhagyma pépet, a citromfüvet, a sót és végül a citromlevet. Botmixerrel turmixoljuk krémessé.
Köretnek indiai naan kenyeret ajánlok.