Hozzávalók:
- fél fej lilahagyma
- 1 szelet uborka
- fél paradicsom
- fél citrom leve
- 2 evők. ketchup
- 1 teásk. worcester-szósz
- 1 kávésk. tabasco szósz
- 1 kávésk. reszelt torma/tormakrém
- 200g főtt garnéla
- 1 csipet só
Díszítéshez:
- 1 levél tépősaláta
- 1 gerezd citrom
- 1 db főtt garnéla
- 1 szál metélőhagyma
Elkészítés menete:
A lilahagymát, az uborkát és a paradicsom húsát apró kockákra vágjuk. Előkészítjük az elemeket a díszítéshez, majd a szósz összeállításával folytatjuk a menetet. Egy tálba összeöntjük a ketchupot, a worcester-szószt, a tabasco szószt, a tormát és összekeverjük ezeket a hozzávalókat. Hozzáadjuk a felaprított zöldségeket és a főtt, megtisztított, egész garnélarákokat. Sózzuk, belefacsarjuk a citrom levét, majd martinis pohárban tálaljuk, de bármilyen üvegpohárban gusztusos látványt kelt. Tálalás előtt hozzáadjuk a díszítőelemeket.
Pirítóssal, tortilla chips-el ajánlom fogyasztani.