Garnélarák-koktél

Garnélarák-koktél [mexikói előétel]

Hozzávalók:

  • fél fej lilahagyma
  • 1 szelet uborka
  • fél paradicsom
  • fél citrom leve
  • 2 evők. ketchup
  • 1 teásk. worcester-szósz
  • 1 kávésk. tabasco szósz
  • 1 kávésk. reszelt torma/tormakrém
  • 200g főtt garnéla
  • 1 csipet só

 

Díszítéshez:

  • 1 levél tépősaláta
  • 1 gerezd citrom
  • 1 db főtt garnéla
  • 1 szál metélőhagyma

 

Elkészítés menete:

A lilahagymát, az uborkát és a paradicsom húsát apró kockákra vágjuk. Előkészítjük az elemeket a díszítéshez, majd a szósz összeállításával folytatjuk a menetet. Egy tálba összeöntjük a ketchupot, a worcester-szószt, a tabasco szószt, a tormát és összekeverjük ezeket a hozzávalókat. Hozzáadjuk a felaprított zöldségeket és a főtt, megtisztított, egész garnélarákokat. Sózzuk, belefacsarjuk a citrom levét, majd martinis pohárban tálaljuk, de bármilyen üvegpohárban gusztusos látványt kelt. Tálalás előtt hozzáadjuk a díszítőelemeket.

Pirítóssal, tortilla chips-el ajánlom fogyasztani.

Kedvenc konyhai gépeink

Tesla MC600 többfunkciós elektromos edény

Espressionata Evo eszpresszógép

Fruitberry gyümölcscentrifuga

Air Bloom forrólevegős fritőz

Cosori Premium forrólevegős sütő

Cosori Slow Cooker többfunkciós rizsfőző

Happycall Axlerim Z turmixgép, fehér

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Kedvenc konyhai gépeink

Vissza az oldal tetejére