Hozzávalók:
- 1 közepes fej lilahagyma
- 1 db chili
- fél avokádó
- fél paradicsom
- 200 g garnélarák
- 1 csokor petrezselyem
- fél limelé
- fél citromlé
- kis csokor koriander
- 2 evők. olíva olaj
- só ízlés szerint
- 1 teásk. őrölt feketebors
Elkészítés menete:
Apróra vágjuk a lilahagymát, a chilit, az avokádót, a paradicsom húsát (a leves magos részt eltávolítjuk) és a garnélákat. Felaprítjuk a petrezselymet és koriandert. A hozzávalókat egy tálba tesszük, hozzáöntjük az olajat és a fűszereket, végül hozzányomjuk a citrom és a lime levét. 30 percre a hűtőbe tesszük, ezalatt az idő alatt a citromlé „megfőzi” a nyers garnélát. Amikor a garnélák kifehéredtek, akkor van kész az ételünk. Ne hagyjuk túl sokáig marinálódni. Tortilla chipssel, főtt édesburgonya szeletekkel ajánlom fogyasztani. Elfogyasztás után érdemes a levét is meginni, az úgynevezett tigristejet.