Garnélás ceviche recept

Garnélás ceviche recept [perui előétel]

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 1 db chili
  • fél avokádó
  • fél paradicsom
  • 200 g garnélarák
  • 1 csokor petrezselyem
  • fél limelé
  • fél citromlé
  • kis csokor koriander
  • 2 evők. olíva olaj
  • só ízlés szerint
  • 1 teásk. őrölt feketebors

Elkészítés menete:

Apróra vágjuk a lilahagymát, a chilit, az avokádót, a paradicsom húsát (a leves magos részt eltávolítjuk) és a garnélákat. Felaprítjuk a petrezselymet és koriandert. A hozzávalókat egy tálba tesszük, hozzáöntjük az olajat és a fűszereket, végül hozzányomjuk a citrom és a lime levét. 30 percre a hűtőbe tesszük, ezalatt az idő alatt a citromlé „megfőzi” a nyers garnélát. Amikor a garnélák kifehéredtek, akkor van kész az ételünk. Ne hagyjuk túl sokáig marinálódni. Tortilla chipssel, főtt édesburgonya szeletekkel ajánlom fogyasztani. Elfogyasztás után érdemes a levét is meginni, az úgynevezett tigristejet.

Kedvenc konyhai gépeink

Tesla MC600 többfunkciós elektromos edény

Espressionata Evo eszpresszógép

Fruitberry gyümölcscentrifuga

Air Bloom forrólevegős fritőz

Cosori Premium forrólevegős sütő

Cosori Slow Cooker többfunkciós rizsfőző

Happycall Axlerim Z turmixgép, fehér

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Kedvenc konyhai gépeink

Vissza az oldal tetejére