Indiai halas curry

Indiai halas curry

Hozzávalók:

  • 500 g pontypatkó
  • 2 teásk. kurkuma
  • 2 teásk. chilipor
  • 1 csipet só
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 1 teásk. egész feketebors
  • 2 evők. egész fekete mustármag
  • 1 evők. egész koriandermag
  • 1 teásk. egész kömény
  • 500 ml víz
  • 4 evők. olaj + 2 evők. olaj
  • 1 teásk. mustármag
  • 2 db chilipaprika

Elkészítés menete:

Fűszerezzük be a halszeleteket 1 teáskanál kurkumával, 1 teáskanál chiliporral és 1 csipet sóval. Az intenzívebb ízhatásért alaposan dörzsöljük bele a halszeletekbe a fűszereket. Tegyük egy tálba a fokhagyma gerezdeket, az egész feketeborsot, az egész mustármagot, a koriandermagot, az egész köményt, a sót és 100 ml vizet, majd botmixerrel dolgozzuk össze. Ezt követően forrósítsunk fel 4 evőkanál olajat és süssük a halszeleteket aranybarnára. Ezután szedjük ki a halszeleteket, és öntsük át a maradék olajat egy magasabb falú edénybe vagy serpenyőbe és adjunk hozzá még 2 evőkanál olajat és ismét forrósítsuk fel. Ha az olaj már forró, adjuk hozzá a 2 egész chilipaprikát, a mustármagot, majd a fokhagymás fűszeres egyveleget. Pár percig pirítsuk a fűszereket, majd adjunk hozzá 1 teáskanál kurkumát és 1 teáskanál chiliport, végül pedig öntsük fel 400 ml vízzel. 7 percig forraljuk ezt a fűszer-egyveleget, majd fektessük bele a sült halszeleteket és további 10-15 percig fedő alatt pároljuk össze.

Basmati rizzsel, vagy indiai naan kenyérrel ajánlom fogyasztani.

Kedvenc konyhai gépeink

Tesla MC600 többfunkciós elektromos edény

Espressionata Evo eszpresszógép

Fruitberry gyümölcscentrifuga

Air Bloom forrólevegős fritőz

Cosori Premium forrólevegős sütő

Cosori Slow Cooker többfunkciós rizsfőző

Happycall Axlerim Z turmixgép, fehér

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Kedvenc konyhai gépeink

Vissza az oldal tetejére