Hozzávalók:
- 500 g pontypatkó
- 2 teásk. kurkuma
- 2 teásk. chilipor
- 1 csipet só
- 10 gerezd fokhagyma
- 1 teásk. egész feketebors
- 2 evők. egész fekete mustármag
- 1 evők. egész koriandermag
- 1 teásk. egész kömény
- 500 ml víz
- 4 evők. olaj + 2 evők. olaj
- 1 teásk. mustármag
- 2 db chilipaprika
Elkészítés menete:
Fűszerezzük be a halszeleteket 1 teáskanál kurkumával, 1 teáskanál chiliporral és 1 csipet sóval. Az intenzívebb ízhatásért alaposan dörzsöljük bele a halszeletekbe a fűszereket. Tegyük egy tálba a fokhagyma gerezdeket, az egész feketeborsot, az egész mustármagot, a koriandermagot, az egész köményt, a sót és 100 ml vizet, majd botmixerrel dolgozzuk össze. Ezt követően forrósítsunk fel 4 evőkanál olajat és süssük a halszeleteket aranybarnára. Ezután szedjük ki a halszeleteket, és öntsük át a maradék olajat egy magasabb falú edénybe vagy serpenyőbe és adjunk hozzá még 2 evőkanál olajat és ismét forrósítsuk fel. Ha az olaj már forró, adjuk hozzá a 2 egész chilipaprikát, a mustármagot, majd a fokhagymás fűszeres egyveleget. Pár percig pirítsuk a fűszereket, majd adjunk hozzá 1 teáskanál kurkumát és 1 teáskanál chiliport, végül pedig öntsük fel 400 ml vízzel. 7 percig forraljuk ezt a fűszer-egyveleget, majd fektessük bele a sült halszeleteket és további 10-15 percig fedő alatt pároljuk össze.
Basmati rizzsel, vagy indiai naan kenyérrel ajánlom fogyasztani.