Hozzávalók:
- 500 g főtt garnélarák
- 2 db lilahagyma
- 2 db paradicsom
- 2 db chili (elhagyható)
- 10g gyömbér
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 evők. olaj
- 1 teásk. egész kömény
- 1 db babérlevél
- 1 kávésk. őrölt kömény
- 1 teásk. só
- 1 teásk. őrölt koriander
- 1 teásk. pirospaprika
- 1 teásk. garam masala fűszerkeverék
- 1 teásk. őrölt kurkuma
- 200 ml víz
Elkészítés menete:
Megtisztítjuk a főtt garnélákat, apróra vágjuk a zöldségeket, a gyömbért, szétnyomjuk és aprítjuk a fokhagymát. Egy mélyebb falú serpenyőben felmelegítjük az olajat és beletesszük az egész köményt és a babérlevelet, majd amikor kissé megbarnultak, hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát is. Amikor üvegesre pirult a hagyma, hozzáadjuk az egész chilit, a gyömbért, a fokhagymát és a paradicsomot. Alaposan elkeverjük, és pár percig sütjük, hagyjuk összeérni az ízeket, majd jöhetnek a fűszerek, végül pedig felöntjük 200 ml vízzel. 10 percig főzzük a curry alapunkat, ezt követően hozzá adjuk a garnélát és további 5 percig főzzük. Tálalás előtt friss korianderrel díszitjük.
Köretnek basmati rizst, vagy indiai naan kenyeret ajánlok.