indiai garnélarák curry recept

Indiai garnélarák curry

Hozzávalók:

  • 500 g főtt garnélarák
  • 2 db lilahagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db chili (elhagyható)
  • 10g gyömbér
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evők. olaj
  • 1 teásk. egész kömény
  • 1 db babérlevél
  • 1 kávésk. őrölt kömény
  • 1 teásk. só
  • 1 teásk. őrölt koriander
  • 1 teásk. pirospaprika
  • 1 teásk. garam masala fűszerkeverék
  • 1 teásk. őrölt kurkuma
  • 200 ml víz

Elkészítés menete:

Megtisztítjuk a főtt garnélákat, apróra vágjuk a zöldségeket, a gyömbért, szétnyomjuk és aprítjuk a fokhagymát. Egy mélyebb falú serpenyőben felmelegítjük az olajat és beletesszük az egész köményt és a babérlevelet, majd amikor kissé megbarnultak, hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát is. Amikor üvegesre pirult a hagyma, hozzáadjuk az egész chilit, a gyömbért, a fokhagymát és a paradicsomot. Alaposan elkeverjük, és pár percig sütjük, hagyjuk összeérni az ízeket, majd jöhetnek a fűszerek, végül pedig felöntjük 200 ml vízzel. 10 percig főzzük a curry alapunkat, ezt követően hozzá adjuk a garnélát és további 5 percig főzzük. Tálalás előtt friss korianderrel díszitjük.

Köretnek basmati rizst, vagy indiai naan kenyeret ajánlok.

Kedvenc konyhai gépeink

Tesla MC600 többfunkciós elektromos edény

Espressionata Evo eszpresszógép

Fruitberry gyümölcscentrifuga

Air Bloom forrólevegős fritőz

Cosori Premium forrólevegős sütő

Cosori Slow Cooker többfunkciós rizsfőző

Happycall Axlerim Z turmixgép, fehér

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Kedvenc konyhai gépeink

Vissza az oldal tetejére