barnamártás recept

Barnamártás sült húsokhoz, svéd húsgolyók mellé

Hozzávalók:

  • 1 db szárzeller
  • 1 db vöröshagyma
  • fél póréhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 125g vaj
  • 5 evők. finomliszt
  • 2 evők. olaj
  • 500 ml húsleves alaplé
  • 1 teásk. só
  • 1 teásk. őrölt feketebors
  • 1 teásk. rozmaring

Elkészítés menete:

 Első lépésben kockázzuk fel a zöldségeket, majd egy edényben olvasszuk fel a vajat és adjuk hozzá a lisztet. Folyamatos kevergetés mellett addig pirítsuk, amíg barna színű nem lesz a lisztünk (kb. 4 perc), majd tegyük félre hűlni. Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, pirítsuk üvegesre a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a többi zöldséget és pirítsuk tovább. Amikor megpirultak a zöldségek, öntsünk hozzá fél liter húsleves alaplevet – ezt helyettesíthetjük fél liter vízben feloldott 1,5 húsleves kockával is. Adjuk hozzá a sót, borsot és rozmaringot, végül a barna rántásunkat és alaposan keverjük össze, 30 percig alacsony lángon főzzük. Még melegen szűrjük át a mártást és máris fogyasztható.

Kedvenc konyhai gépeink

Tesla MC600 többfunkciós elektromos edény

Espressionata Evo eszpresszógép

Fruitberry gyümölcscentrifuga

Air Bloom forrólevegős fritőz

Cosori Premium forrólevegős sütő

Cosori Slow Cooker többfunkciós rizsfőző

Happycall Axlerim Z turmixgép, fehér

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Kedvenc konyhai gépeink

Vissza az oldal tetejére