krémes burgonyapüré

Három krémes burgonyapüré recept

Hozzávalók és elkészítés menete:

Klasszikus krémes burgonyapüré:

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 300 ml tej
  • 150 g vaj vagy margarin
  • 1-2 csipet szerecsendió
  • ízlés szerint só és őrölt feketebors
  • 5 evőkanál főzőtejszín
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 1-2 evőkanál olvasztott vaj vagy margarin

Először meghámozzuk és egészben megfőzzük a burgonyákat. Majd feltesszük a tejet melegíteni és amikor már forrásban van, hozzáadjuk az előtte kis darabokra vágott vajat vagy margarint és a szerecsendiót. A megfőtt krumplikat összetörjük, a még krémesebb és levegősebb állag elérése érdekében apró lyukú szűrőn is áttörjük. Sózzuk, borsozzuk és hozzáöntjük több részletben a vajas tejet és a főzőtejszínt. A metélőhagymát apróra összevágjuk és tálalás előtt hozzákeverjük a püréhez.

Magyaros krémes burgonyapüré:

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 300 ml tej
  • 150g vaj vagy margarin
  • ízlés szerint só és őrölt feketebors
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1-2 csipet pirospaprika

Meghámozzuk és egészben megfőzzük a burgonyákat. Majd feltesszük a tejet melegíteni és amikor már forrásban van, hozzáadjuk az előtte kis darabokra vágott vajat vagy margarint. A megfőtt krumplikat összetörjük, a még krémesebb és levegősebb állag eléréséért apró lyukú szűrőn is áttörjük. Sózzuk, borsozzuk és hozzáöntjük több részletben a vajas tejet és a tejfölt, 1-2 csipet pirospaprikával megszórjuk.

Fokhagymás krémes burgonyapüré:

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 300 ml tej
  • 150 g vaj vagy margarin
  • 1-2 csipet szerecsendió
  • ízlés szerint só és őrölt feketebors
  • 5 evőkanál főzőtejszín
  • 4-5 evőkanál olvasztott vaj vagy margarin
  • 3-4 gerezd fokhagyma

Meghámozzuk és egészben megfőzzük a burgonyákat. Majd feltesszük a tejet melegíteni és amikor már forrásban van, hozzáadjuk az előtte kis darabokra vágott vajat vagy margarint és a szerecsendiót. A megfőtt krumplikat összetörjük, a még krémesebb és levegősebb állag eléréséért apró lyukú szűrőn is áttörjük. Sózzuk, borsozzuk és hozzáöntjük több részletben a vajas tejet. Apróra vágjuk a fokhagyma gerezdeket. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat/margarint, hozzáadjuk a fokhagymát és aranybarnára pirítjuk. Ezután hozzákeverjük a püréhez. Metélőhagymával megszórjuk.

Kedvenc konyhai gépeink

Tesla MC600 többfunkciós elektromos edény

Espressionata Evo eszpresszógép

Fruitberry gyümölcscentrifuga

Air Bloom forrólevegős fritőz

Cosori Premium forrólevegős sütő

Cosori Slow Cooker többfunkciós rizsfőző

Happycall Axlerim Z turmixgép, fehér

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Kedvenc konyhai gépeink

Vissza az oldal tetejére