Hozzávalók:
- 3 db egész csirkecomb
- 3 evőkanál olaj
- 4 db vöröshagyma
- 1 db zöld paprika
- 1 db tv paprika
- 1 db chili paprika (elhagyható)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt feketebors
- 3 teáskanál pirospaprika
- 4 dl víz
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál finomliszt
Elkészítés menete:
Az egész csirkecombokat kettévágjuk, 3 evőkanál olajon lepirítjuk mindkét felét. Ha már egy kis színt kaptak a csirkecombok, kivesszük és félretesszük őket. A zöldségeket apróra vágjuk, majd feltesszük pirulni ugyanabban az edényben, amiben a húsok pirultak. Kicsit megdinszteljük a zöldségeket, majd hozzáadjuk a fűszereket és öt percig, kavargatás mellett hagyjuk egy kicsit összeérni, összepirulni a zöldségeket a fűszerekkel, így kapunk egy lecsós alapot. Öt perc után tegyük a lecsós alapba a csirkecombokat, keverjük össze és öntsük fel 4 dl vízzel. Fedő alatt főzzük mindaddig, amíg a hús meg nem puhul. Ezt követően a tejfölt és lisztet keverjük össze egy kis tálkában, majd egy merőkanállal vegyünk ki a pörköltünk szaftjából és egyneműsítsük a lisztes tejföllel, végül habarjuk be a pörköltünket. Keverjük el és hagyjuk még pár percig rotyogni a tűzhelyen, de vigyázzunk, hogy ne égessük oda.
Tradicionális köretként nokedlit ajánlok, de az én kedvenc köretem hozzá a basmati rizs.