csirkepaprikás receptje

Az én kedvenc tejfölös paprikás csirkém

Hozzávalók:

  • 3 db egész csirkecomb
  • 3 evőkanál olaj
  • 4 db vöröshagyma
  • 1 db zöld paprika
  • 1 db tv paprika
  • 1 db chili paprika (elhagyható)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt feketebors
  • 3 teáskanál pirospaprika
  • 4 dl víz
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt

Elkészítés menete:

Az egész csirkecombokat kettévágjuk, 3 evőkanál olajon lepirítjuk mindkét felét. Ha már egy kis színt kaptak a csirkecombok, kivesszük és félretesszük őket. A zöldségeket apróra vágjuk, majd feltesszük pirulni ugyanabban az edényben, amiben a húsok pirultak. Kicsit megdinszteljük a zöldségeket, majd hozzáadjuk a fűszereket és öt percig, kavargatás mellett hagyjuk egy kicsit összeérni, összepirulni a zöldségeket a fűszerekkel, így kapunk egy lecsós alapot. Öt perc után tegyük a lecsós alapba a csirkecombokat, keverjük össze és öntsük fel 4 dl vízzel. Fedő alatt főzzük mindaddig, amíg a hús meg nem puhul. Ezt követően a tejfölt és lisztet keverjük össze egy kis tálkában, majd egy merőkanállal vegyünk ki a pörköltünk szaftjából és egyneműsítsük a lisztes tejföllel, végül habarjuk be a pörköltünket. Keverjük el és hagyjuk még pár percig rotyogni a tűzhelyen, de vigyázzunk, hogy ne égessük oda.

Tradicionális köretként nokedlit ajánlok, de az én kedvenc köretem hozzá a basmati rizs.

Kedvenc konyhai gépeink

Tesla MC600 többfunkciós elektromos edény

Espressionata Evo eszpresszógép

Fruitberry gyümölcscentrifuga

Air Bloom forrólevegős fritőz

Cosori Premium forrólevegős sütő

Cosori Slow Cooker többfunkciós rizsfőző

Happycall Axlerim Z turmixgép, fehér

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Kedvenc konyhai gépeink

Vissza az oldal tetejére