indo-kínai vegán zöldségleves-Aman

Indo-kínai vegán zöldségleves

Hozzávalók:

  • 250 g (negyed darab) fejeskáposzta
  • 1-2 db újhagyma
  • 1 db chili (elhagyható)
  • 1 db sárgarépa
  • fél zöld paprika
  • negyed kápia vagy kaliforniai paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kis darab (10 g) gyömbér
  • 1 db lilahagyma
  • 200g rizstészta (üvegtészta)
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt feketebors
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál ételecet
  • 3 evőkanál ketchup
  • 600 ml víz


A sűrítéshez:

  • 3 evőkanál keményítő
  • 3 evőkanál víz

Elkészítés menete:

Első lépésben felaprítjuk a zöldségeket, a fokhagymát és a gyömbért kislyukú reszelőn lereszeljük. Felmelegítjük az olajat beletesszük a fokhagymát és a gyömbért, majd pedig a zöldségeket, az újhagyma kivételével. Összepirítjuk a zöldségeket, ezt követően pedig hozzáadjuk a fűszereket, a szójaszószt, az ecetet, a ketchup-ot és ismét hagyjuk pirulni 5 percig, majd felöntjük vízzel és forraljuk újra 5 percet. A 3 evőkanál keményítőt keverjük össze a 3 kanál vízzel és ezzel sűrítsük be a levesünket, és ekkor adjuk hozzá az újhagymát is, majd forraljuk ismételten 5 percig.

Levesbetét elkészítése: Tegyük fel főni a rizstésztát, mindössze 3 percre, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, akkor szórjuk rá az egy evőkanál kukoricakeményítőt és bő olajban pirítsuk meg. Ehhez pár másodperc is elegendő! Ha megpirult a rizstészta, adjuk hozzá a leveshez és már fogyaszthatjuk is.

Tálaláskor szórjunk rá aprított friss újhagymát.

Kedvenc konyhai gépeink

Tesla MC600 többfunkciós elektromos edény

Espressionata Evo eszpresszógép

Fruitberry gyümölcscentrifuga

Air Bloom forrólevegős fritőz

Cosori Premium forrólevegős sütő

Cosori Slow Cooker többfunkciós rizsfőző

Happycall Axlerim Z turmixgép, fehér

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Kedvenc konyhai gépeink

Vissza az oldal tetejére