Hozzávalók:
- 250 g (negyed darab) fejeskáposzta
- 1-2 db újhagyma
- 1 db chili (elhagyható)
- 1 db sárgarépa
- fél zöld paprika
- negyed kápia vagy kaliforniai paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- kis darab (10 g) gyömbér
- 1 db lilahagyma
- 200g rizstészta (üvegtészta)
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 3 evőkanál olaj
- 3 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt feketebors
- 3 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál ételecet
- 3 evőkanál ketchup
- 600 ml víz
A sűrítéshez:
- 3 evőkanál keményítő
- 3 evőkanál víz
Elkészítés menete:
Első lépésben felaprítjuk a zöldségeket, a fokhagymát és a gyömbért kislyukú reszelőn lereszeljük. Felmelegítjük az olajat beletesszük a fokhagymát és a gyömbért, majd pedig a zöldségeket, az újhagyma kivételével. Összepirítjuk a zöldségeket, ezt követően pedig hozzáadjuk a fűszereket, a szójaszószt, az ecetet, a ketchup-ot és ismét hagyjuk pirulni 5 percig, majd felöntjük vízzel és forraljuk újra 5 percet. A 3 evőkanál keményítőt keverjük össze a 3 kanál vízzel és ezzel sűrítsük be a levesünket, és ekkor adjuk hozzá az újhagymát is, majd forraljuk ismételten 5 percig.
Levesbetét elkészítése: Tegyük fel főni a rizstésztát, mindössze 3 percre, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, akkor szórjuk rá az egy evőkanál kukoricakeményítőt és bő olajban pirítsuk meg. Ehhez pár másodperc is elegendő! Ha megpirult a rizstészta, adjuk hozzá a leveshez és már fogyaszthatjuk is.
Tálaláskor szórjunk rá aprított friss újhagymát.