sültkrumpli

Ropogós sült burgonya zöldséges szósszal

Hozzávalók:

  • 5-6 db burgonya
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál őrölt feketebors
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 4 evőkanál kukoricakeményítő


Hozzávalók a zöldséges szószhoz:

  • 1 db lilahagyma
  • 1 db chili (elhagyható)
  • fél zöldpaprika
  • 2 újhagyma
  • fél kápia/kaliforniai paprika
  • 15g gyömbér
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál ketchup
  • 1,5 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál édes-savanyú chiliszósz (elhagyható)
  • 1 teáskanál feketebors
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő + 1 evők. víz összekeverve

Elkészítés menete:

Meghámozzuk a burgonyát és hasábokra szeleteljük. Vízbe áztatjuk körülbelül 10 percre, majd az olajjal, a fűszerekkel és a keményítővel összekeverjük. A megfűszerezett burgonyahasábokat forró olajban kisütjük.

Zöldséges szósz elkészítése: Első lépésben aprítsuk fel a zöldségeket, a gyömbért és fokhagymát kis lyukú reszelőn reszeljük le. Ezután melegítsük fel az olajat és tegyük bele a lereszelt fokhagymát és gyömbért. Pár másodpercig pirítsuk, majd adjuk hozzá a felaprított lilahagymát és a paprikákat. 3 percig pirítsuk össze őket, majd adjuk hozzá a ketchup-ot, szójaszószt, édes-savanyú chiliszószt és végül a fűszereket. 5 percig közepes lángon/fokozaton, folyamatos kevergetés mellett hagyjuk összeérni az ízeket, majd adjuk hozzá a már kisütött burgonyát. Keverjük össze és adjuk hozzá a keményítős vizet, majd ezzel sűrítsük be a szószt.

Jó étvágyat kívánok ehhez az önmagában is laktató, vegán egytálételhez!

Kedvenc konyhai gépeink

Tesla MC600 többfunkciós elektromos edény

Espressionata Evo eszpresszógép

Fruitberry gyümölcscentrifuga

Air Bloom forrólevegős fritőz

Cosori Premium forrólevegős sütő

Cosori Slow Cooker többfunkciós rizsfőző

Happycall Axlerim Z turmixgép, fehér

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Kedvenc konyhai gépeink

Vissza az oldal tetejére