sültkrumpli

Ropogós sült burgonya zöldséges szósszal

Hozzávalók:

  • 5-6 db burgonya
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál őrölt feketebors
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 4 evőkanál kukoricakeményítő


Hozzávalók a zöldséges szószhoz:

  • 1 db lilahagyma
  • 1 db chili (elhagyható)
  • fél zöldpaprika
  • 2 újhagyma
  • fél kápia/kaliforniai paprika
  • 15g gyömbér
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál ketchup
  • 1,5 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál édes-savanyú chiliszósz (elhagyható)
  • 1 teáskanál feketebors
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő + 1 evők. víz összekeverve

Elkészítés menete:

Meghámozzuk a burgonyát és hasábokra szeleteljük. Vízbe áztatjuk körülbelül 10 percre, majd az olajjal, a fűszerekkel és a keményítővel összekeverjük. A megfűszerezett burgonyahasábokat forró olajban kisütjük.

Zöldséges szósz elkészítése: Első lépésben aprítsuk fel a zöldségeket, a gyömbért és fokhagymát kis lyukú reszelőn reszeljük le. Ezután melegítsük fel az olajat és tegyük bele a lereszelt fokhagymát és gyömbért. Pár másodpercig pirítsuk, majd adjuk hozzá a felaprított lilahagymát és a paprikákat. 3 percig pirítsuk össze őket, majd adjuk hozzá a ketchup-ot, szójaszószt, édes-savanyú chiliszószt és végül a fűszereket. 5 percig közepes lángon/fokozaton, folyamatos kevergetés mellett hagyjuk összeérni az ízeket, majd adjuk hozzá a már kisütött burgonyát. Keverjük össze és adjuk hozzá a keményítős vizet, majd ezzel sűrítsük be a szószt.

Jó étvágyat kívánok ehhez az önmagában is laktató, vegán egytálételhez!

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Vissza az oldal tetejére

Kövesd Facebook oldalunkat,
értesülj elsőként friss cikkeinkről!