Hozzávalók:
- 5-6 db burgonya
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál őrölt feketebors
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál pirospaprika
- 4 evőkanál kukoricakeményítő
Hozzávalók a zöldséges szószhoz:
- 1 db lilahagyma
- 1 db chili (elhagyható)
- fél zöldpaprika
- 2 újhagyma
- fél kápia/kaliforniai paprika
- 15g gyömbér
- 3 gerezd fokhagyma
- 3-4 evőkanál olaj
- 3 evőkanál ketchup
- 1,5 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál édes-savanyú chiliszósz (elhagyható)
- 1 teáskanál feketebors
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál kukoricakeményítő + 1 evők. víz összekeverve
Elkészítés menete:
Meghámozzuk a burgonyát és hasábokra szeleteljük. Vízbe áztatjuk körülbelül 10 percre, majd az olajjal, a fűszerekkel és a keményítővel összekeverjük. A megfűszerezett burgonyahasábokat forró olajban kisütjük.
Zöldséges szósz elkészítése: Első lépésben aprítsuk fel a zöldségeket, a gyömbért és fokhagymát kis lyukú reszelőn reszeljük le. Ezután melegítsük fel az olajat és tegyük bele a lereszelt fokhagymát és gyömbért. Pár másodpercig pirítsuk, majd adjuk hozzá a felaprított lilahagymát és a paprikákat. 3 percig pirítsuk össze őket, majd adjuk hozzá a ketchup-ot, szójaszószt, édes-savanyú chiliszószt és végül a fűszereket. 5 percig közepes lángon/fokozaton, folyamatos kevergetés mellett hagyjuk összeérni az ízeket, majd adjuk hozzá a már kisütött burgonyát. Keverjük össze és adjuk hozzá a keményítős vizet, majd ezzel sűrítsük be a szószt.
Jó étvágyat kívánok ehhez az önmagában is laktató, vegán egytálételhez!