indiai sült csirke

Indiai sült csirkecomb

Hozzávalók:

  • 4 db csirke alsócomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 15 g gyömbér
  • 1 db chili (elhagyható)
  • 1,5 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál kurkuma
  • 1 evőkanál tört/őrölt koriander
  • 1 evőkanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál garam masala
  • 3 evőkanál joghurt
  • 1-2 teáskanál só
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál víz
  • 1,5 evőkanál citromlé
  • 1,5 evőkanál finomliszt
  • 4 evőkanál kukoricakeményítő

Elkészítés menete:

Beirdaljuk a csirkecombokat, majd a fűszereket a joghurttal, vízzel, olajjal és citromlével aprítóban krémessé daráljuk. A csirkecombokat tálba tesszük, ráöntjük a pácot, a lisztet és a keményítőt, összekeverjük és 30 percig a hűtőben pácolódni hagyjuk. Ezután forró olajban kisütjük a combokat.

Köretként sült krumplit, vagy salátát ajánlok.

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Vissza az oldal tetejére

Kövesd Facebook oldalunkat,
értesülj elsőként friss cikkeinkről!