indiai sült csirke

Indiai sült csirkecomb

Hozzávalók:

  • 4 db csirke alsócomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 15 g gyömbér
  • 1 db chili (elhagyható)
  • 1,5 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál kurkuma
  • 1 evőkanál tört/őrölt koriander
  • 1 evőkanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál garam masala
  • 3 evőkanál joghurt
  • 1-2 teáskanál só
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál víz
  • 1,5 evőkanál citromlé
  • 1,5 evőkanál finomliszt
  • 4 evőkanál kukoricakeményítő

Elkészítés menete:

Beirdaljuk a csirkecombokat, majd a fűszereket a joghurttal, vízzel, olajjal és citromlével aprítóban krémessé daráljuk. A csirkecombokat tálba tesszük, ráöntjük a pácot, a lisztet és a keményítőt, összekeverjük és 30 percig a hűtőben pácolódni hagyjuk. Ezután forró olajban kisütjük a combokat.

Köretként sült krumplit, vagy salátát ajánlok.

Kedvenc konyhai gépeink

Tesla MC600 többfunkciós elektromos edény

Espressionata Evo eszpresszógép

Fruitberry gyümölcscentrifuga

Air Bloom forrólevegős fritőz

Cosori Premium forrólevegős sütő

Cosori Slow Cooker többfunkciós rizsfőző

Happycall Axlerim Z turmixgép, fehér

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Kedvenc konyhai gépeink

Vissza az oldal tetejére