Hozzávalók az első tortilla recepthez:
- 1db tortilla lap
- 2 evőkanál olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- fél fej lilahagyma
- negyed darab kápia/kaliforniai paprika
- 2 evőkanál paradicsomszósz
- 100 g csicseriborsó
- 2 csipet só és őrölt feketebors
- 1 evőkanál vegán majonéz
- kis darab lilahagyma
- kis darab saláta
Hozzávalók a második tortilla recepthez:
- 1 db tortilla lap
- 4 evőkanál konzervkukorica
- 2 evőkanál vegán majonéz
- 2 csipet őrölt feketebors
- kis darab lilahagyma
- kis darab kápia/kaliforniai paprika
- kis darab zöldpaprika
- kis darab savanyú uborka
- kis darab fejes saláta
Elkészítés menete:
Első recept elkészítése:
Első lépésben felaprítjuk a fokhagymát, a hagymát és a paprikát. Felmelegítjük a serpenyőben az olajat, beletesszük a felaprított fokhagymát, hagymát és paprikát. Addig pirítjuk, amíg a paprika meg nem puhul. Ezután hozzáöntjük a paradicsomszószt és csicseriborsót, majd sózzuk és borsozzuk. Palacsintasütőben, 1 evőkanál olajon lepirítjuk a tortilla mindkét oldalát. Miután megpirult a tortilla lapunk, bevágjuk csak a feléig és az alsó egynegyed részét megkenjük vegán majonézzel, a második negyedrészbe tesszük a csicseriborsós ragunkat, a harmadik negyedrészbe pedig apróra vágott lilahagymát teszünk, végül a negyedik negyedrészbe apróra vágott salátát. Ezután a majonézes résszel indulva hajtogassuk egymásra a részeket.
Második recept elkészítése:
Kevés olajon lepirítjuk a tortilla lap mindkét oldalát. Felaprítjuk a zöldségeket, és összekeverjük a majonézzel és a kukoricával. A hozzávalókat a tortilla lapunk alsó felére kanalazzuk, behajtjuk a két szélső oldalát, majd ráhajtjuk az alsót, így könnyedén fel tudjuk tekerni.