csirke korma recept

Indiai csirke korma recept

Hozzávalók:

  • 50 g kesudió + 2 evőkanál víz
  • 3 dl olaj
  • 400 g vöröshagyma
  • 1 evőkanál kurkuma
  • 1 evőkanál őrölt koriander
  • 1,5 evőkanál pirospaprika
  • 2 evőkanál garam masala por
  • 2 teáskanál só
  • 4 evőkanál joghurt
  • 200 ml víz
  • 2 egész fahéjrúd
  • 1 teáskanál egész kömény
  • 4 db babérlevél
  • 2 db csillagánizs
  • 4-5 egész feketebors
  • 4 db szegfűszeg
  • 6-7 g gyömbér
  • 2-3 db szegfűbors
  • 6-7 g fokhagyma
  • 500 g csirkecomb

Elkészítés menete:

A kesudiót aprítógépbe tesszük és 2 evőkanál vízzel pürésítjük. Felaprítjuk a vöröshagymát, majd 2dl forró olajban aranybarnára sütjük. A jól átsült hagymát aprítógépbe szedjük és nagyon apróra daráljuk. Felmelegítünk 5 evőkanál olajat és beletesszük az egész garam masala fűszert, a gyömbért, a fokhagymát és a csirkecombokat, majd összepirítjuk. Ha már egy kicsit összepirultak a csirkecombok a fűszerekkel, hozzáadjuk az őrölt fűszereket is és a joghurtot, majd közepes lángon lefedve 8-10 percig sütjük. Ezt követően hozzáadjuk a kesudió pürét és a sült hagymát is, összekeverjük és 3 percig lefedve főzzük. Adjunk hozzá 200 ml vizet, 1 evőkanál garam masalát és lefedve további 25 percig főzzük.

Köretnek basmati rizst ajánlok.

Tipp: mielőtt a csirkecombhoz hozzáadjuk az őrölt fűszereket, az egész fűszereket nyugodtan kikanalazhatjuk a serpenyőből, ha nem szeretjük.

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Vissza az oldal tetejére

Kövesd Facebook oldalunkat,
értesülj elsőként friss cikkeinkről!