Hozzávalók:
- 50 g kesudió + 2 evőkanál víz
- 3 dl olaj
- 400 g vöröshagyma
- 1 evőkanál kurkuma
- 1 evőkanál őrölt koriander
- 1,5 evőkanál pirospaprika
- 2 evőkanál garam masala por
- 2 teáskanál só
- 4 evőkanál joghurt
- 200 ml víz
- 2 egész fahéjrúd
- 1 teáskanál egész kömény
- 4 db babérlevél
- 2 db csillagánizs
- 4-5 egész feketebors
- 4 db szegfűszeg
- 6-7 g gyömbér
- 2-3 db szegfűbors
- 6-7 g fokhagyma
- 500 g csirkecomb
Elkészítés menete:
A kesudiót aprítógépbe tesszük és 2 evőkanál vízzel pürésítjük. Felaprítjuk a vöröshagymát, majd 2dl forró olajban aranybarnára sütjük. A jól átsült hagymát aprítógépbe szedjük és nagyon apróra daráljuk. Felmelegítünk 5 evőkanál olajat és beletesszük az egész garam masala fűszert, a gyömbért, a fokhagymát és a csirkecombokat, majd összepirítjuk. Ha már egy kicsit összepirultak a csirkecombok a fűszerekkel, hozzáadjuk az őrölt fűszereket is és a joghurtot, majd közepes lángon lefedve 8-10 percig sütjük. Ezt követően hozzáadjuk a kesudió pürét és a sült hagymát is, összekeverjük és 3 percig lefedve főzzük. Adjunk hozzá 200 ml vizet, 1 evőkanál garam masalát és lefedve további 25 percig főzzük.
Köretnek basmati rizst ajánlok.
Tipp: mielőtt a csirkecombhoz hozzáadjuk az őrölt fűszereket, az egész fűszereket nyugodtan kikanalazhatjuk a serpenyőből, ha nem szeretjük.