garam masala recept

Garam masala fűszerkeverék készítése házilag

Hozzávalók:

  • 5 evőkanál egész kömény
  • 5 evőkanál egész koriander
  • 4 egész fahéjrúd
  • 2 evőkanál egész feketebors
  • 4db csillagánizs
  • 1,5 evőkanál szegfűszeg
  • 1,5 evőkanál színes bors
  • 1 evőkanál szegfűbors
  • 6-7 db babérlevél
  • 1 evőkanál tört chili (elhagyható)
  • 2 db szerecsendió

Elkészítés menete:

Vegyünk egy serpenyőt és olaj nélkül pirítsuk le először az egész köményt, körülbelül 4 percen keresztül, majd szedjük ki egy tálba. Ezután az egész koriandert pirítsuk szintén 4 percig, majd szedjük ki. Ezt követően törjük össze a fahéjrudakat, adjuk hozzá az egész feketeborsot, csillagánizst, szegfűszeget, színes borsot, szegfűborsot, babérleveleket, a chilit és az összetört szerecsendiót. 3-4 percig pirítsuk össze ezeket a fűszereket. A lepirult fűszereket tegyük aprítógépbe és addig daráljuk, amíg por állagot nem kapunk.

Tegyük egy alaposan megtisztított üvegbe és hónapokig eláll. Ezt a fűszerkeveréket szinte minden indiai ételhez használhatjuk.

Kedvenc konyhai gépeink

Tesla MC600 többfunkciós elektromos edény

Espressionata Evo eszpresszógép

Fruitberry gyümölcscentrifuga

Air Bloom forrólevegős fritőz

Cosori Premium forrólevegős sütő

Cosori Slow Cooker többfunkciós rizsfőző

Happycall Axlerim Z turmixgép, fehér

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Kedvenc konyhai gépeink

Vissza az oldal tetejére