Hozzávalók:
- 5 evőkanál egész kömény
- 5 evőkanál egész koriander
- 4 egész fahéjrúd
- 2 evőkanál egész feketebors
- 4db csillagánizs
- 1,5 evőkanál szegfűszeg
- 1,5 evőkanál színes bors
- 1 evőkanál szegfűbors
- 6-7 db babérlevél
- 1 evőkanál tört chili (elhagyható)
- 2 db szerecsendió
Elkészítés menete:
Vegyünk egy serpenyőt és olaj nélkül pirítsuk le először az egész köményt, körülbelül 4 percen keresztül, majd szedjük ki egy tálba. Ezután az egész koriandert pirítsuk szintén 4 percig, majd szedjük ki. Ezt követően törjük össze a fahéjrudakat, adjuk hozzá az egész feketeborsot, csillagánizst, szegfűszeget, színes borsot, szegfűborsot, babérleveleket, a chilit és az összetört szerecsendiót. 3-4 percig pirítsuk össze ezeket a fűszereket. A lepirult fűszereket tegyük aprítógépbe és addig daráljuk, amíg por állagot nem kapunk.
Tegyük egy alaposan megtisztított üvegbe és hónapokig eláll. Ezt a fűszerkeveréket szinte minden indiai ételhez használhatjuk.