Hozzávalók:
- ½ kg csirkeszárny
- 2 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 3 evőkanál kukorica keményítő
- 2 evőkanál barna liszt
- 1 tojás
- 1 evőkanál ételecet
- 1 evőkanál szójaszósz
Szósz hozzávalói:
- 2 db chili (elhagyható
- 3 gerezd fokhagyma
- kis darab (kb. 10g) gyömbér
- 1db lilahagyma
- 1-2 szál újhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál őrölt feketebors
- 2 evőkanál szójaszósz
- 3 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál só
Elkészítés menete:
Első lépésként előkészítjük a csirkeszárnyakat: levágjuk a végeit, majd kettévágjuk a szárnyat. Így kapjuk meg a kétcsontos és az egycsontos szárny részt. A kétcsontos részből eltávolítjuk a kisebbik csontot, majd kés segítségével mindkét szárnyrész húsát lefejtjük, hogy a csont egyik végén gombócot kapjunk. Ezt követően keverjük össze a fűszereket és forgassuk bele a csirkeszárnyakat, majd forró olajban süssük ki.
Szósz elkészítése:
Aprítsuk fel a chilit, fokhagymát, gyömbért, lilahagymát, majd olajon pirítsuk össze őket. Amikor már kissé megpuhultak, adjuk hozzá a fűszereket, szójaszószt, ketchup-ot, legvégén pedig a sót. Körülbelül öt percig pirítsuk össze ezeket a hozzávalókat, majd csorgassuk rá a kisütött csirkeszárnyakra, tálaláskor pedig szórjuk meg apróra vágott újhagymával.
Köretnek basmati rizst, vagy hasábburgonyát ajánlok.