csirkeszárny recept - Aman

Csirkeszárny dobverők (Chicken Lollipop)

Hozzávalók:

  • ½ kg csirkeszárny
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 3 evőkanál kukorica keményítő
  • 2 evőkanál barna liszt
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál ételecet
  • 1 evőkanál szójaszósz

Szósz hozzávalói:

  • 2 db chili (elhagyható
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kis darab (kb. 10g) gyömbér
  • 1db lilahagyma
  • 1-2 szál újhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál őrölt feketebors
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 3 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál só

Elkészítés menete:

Első lépésként előkészítjük a csirkeszárnyakat: levágjuk a végeit, majd kettévágjuk a szárnyat. Így kapjuk meg a kétcsontos és az egycsontos szárny részt. A kétcsontos részből eltávolítjuk a kisebbik csontot, majd kés segítségével mindkét szárnyrész húsát lefejtjük, hogy a csont egyik végén gombócot kapjunk. Ezt követően keverjük össze a fűszereket és forgassuk bele a csirkeszárnyakat, majd forró olajban süssük ki.

Szósz elkészítése:
Aprítsuk fel a chilit, fokhagymát, gyömbért, lilahagymát, majd olajon pirítsuk össze őket. Amikor már kissé megpuhultak, adjuk hozzá a fűszereket, szójaszószt, ketchup-ot, legvégén pedig a sót. Körülbelül öt percig pirítsuk össze ezeket a hozzávalókat, majd csorgassuk rá a kisütött csirkeszárnyakra, tálaláskor pedig szórjuk meg apróra vágott újhagymával.

Köretnek basmati rizst, vagy hasábburgonyát ajánlok.

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Vissza az oldal tetejére

Kövesd Facebook oldalunkat,
értesülj elsőként friss cikkeinkről!