Hozzávalók:
- 1 üveg száraz vörösbor
- 4 evőkanál kristálycukor
- 2 egész fahéjrúd
- fél gránátalma
- fél mangó
- 1 db alma
- fél mézdinnye
[ A gyümölcsök tetszés szerint variálhatóak, más gyümölcsökkel pótolhatóak.]
Elkészítés menete:
- Első lépésben szeljük fel a gránátalmát és magozzuk ki.
- Ezt követően tegyük fel a vörösbort a tűzhelyre és kezdjük el alacsony fokozaton/lángon főzni. Amikor elkezd gyöngyözni, adjuk hozzá a kristálycukrot és az egész fahéjrudakat, majd a gránátalma szemeket is. Forraljuk össze 10 percig, majd vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk kihűlni.
- Amíg hűl a leves, aprítsuk fel a gyümölcsöket: a mangót, az almát és a mézdinnyét. Ha igazán látványosan szeretnénk a tálalást kivitelezni, akkor ne késsel aprítsuk a gyümölcsöket, hanem gyümölcsvájó eszközzel készítsünk belőlük gyümölcsgyöngyöket.
- A leveshez adott gyümölcsöket variálhatjuk, ha éppen nem kapunk a boltban mézdinnyét vagy mangót, akkor bármilyen más gyümölcsöt is használhatunk. Jómagam nemcsak a tökéletes ízharmónia, hanem a csodás színkavalkád miatt is választottam a fehér húsú almát, amit a bor később beszínez rózsaszínre, a mangót, amely sárga színével jól illik a mézdinnye halványzöld gyümölcsgyöngyeihez.