borleves recept-Aman

Valentin-napi gyümölcsös borleves

Hozzávalók:

  • 1 üveg száraz vörösbor
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 2 egész fahéjrúd
  • fél gránátalma
  • fél mangó
  • 1 db alma
  • fél mézdinnye

[ A gyümölcsök tetszés szerint variálhatóak, más gyümölcsökkel pótolhatóak.]

Elkészítés menete:

  • Első lépésben szeljük fel a gránátalmát és magozzuk ki.
  • Ezt követően tegyük fel a vörösbort a tűzhelyre és kezdjük el alacsony fokozaton/lángon főzni. Amikor elkezd gyöngyözni, adjuk hozzá a kristálycukrot és az egész fahéjrudakat, majd a gránátalma szemeket is. Forraljuk össze 10 percig, majd vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk kihűlni.
  • Amíg hűl a leves, aprítsuk fel a gyümölcsöket: a mangót, az almát és a mézdinnyét. Ha igazán látványosan szeretnénk a tálalást kivitelezni, akkor ne késsel aprítsuk a gyümölcsöket, hanem gyümölcsvájó eszközzel készítsünk belőlük gyümölcsgyöngyöket.
  • A leveshez adott gyümölcsöket variálhatjuk, ha éppen nem kapunk a boltban mézdinnyét vagy mangót, akkor bármilyen más gyümölcsöt is használhatunk. Jómagam nemcsak a tökéletes ízharmónia, hanem a csodás színkavalkád miatt is választottam a fehér húsú almát, amit a bor később beszínez rózsaszínre, a mangót, amely sárga színével jól illik a mézdinnye halványzöld gyümölcsgyöngyeihez.

Kedvenc konyhai gépeink

Tesla MC600 többfunkciós elektromos edény

Espressionata Evo eszpresszógép

Fruitberry gyümölcscentrifuga

Air Bloom forrólevegős fritőz

Cosori Premium forrólevegős sütő

Cosori Slow Cooker többfunkciós rizsfőző

Happycall Axlerim Z turmixgép, fehér

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Kedvenc konyhai gépeink

Vissza az oldal tetejére