boldogság kulcsa

10 egyszerű dolog a boldogsághoz, amit érdemes megtanulnunk

A boldogság keresése egy örök nagy téma. Mindenki számára mást jelent a boldogság, de örök érvényű igazság, hogy a boldogság nem kívülről, hanem belülről kell, hogy fakadjon. Most hoztunk néhány egyszerű tanácsot, amelyeket a magukat boldognak valló emberek nap, mint nap betartanak.

1. Bízz a megérzéseidben

Számtalanszor súg a megérzésünk egy-egy döntésnél, mégis hajlamosak vagyunk nem figyelni rá. Mert kényelmesebb nem meghallani, mert valójában nem akarunk szembesülni azzal, amit „hallunk”. Pedig a megérzéseink igen sokat tudnak segíteni, csak teret kell nekik engednünk.

2. Ne hagyd, hogy a félelem irányítson

A félelem, ha hagyjuk, könnyen elhatalmasodik a gondolatainkon. Ha félünk, akkor befolyásolhatóak vagyunk, irányíthatóak és nem cselekszünk tudatosan. Ne hagyd, hogy a félelmek eluralkodjanak rajtad!

3. Ma van a tökéletes nap!

Sajnos rossz szokás, hogy szeretünk halogatni. Majd holnap megcsinálom, majd egyszer beülök abba a szuper kávézóba a barátaimmal, majd máskor megyek kirándulni, most nincs kedvem… A halogatás rengeteg jó dolgot elvesz az életünkből. Ne halogass, ha szeretnél valamit megtenni, tedd meg ma, mert a „holnap megteszem” a halogatás előszobája, ahonnan egyenes út vezet a frusztráltsághoz.

4. Senki sem tud olvasni a gondolataidban!

Ez vonatkozik a randevúkra, az emberi kapcsolatokra, munkára: senki sem tudja, mi jár pontosan a fejedben. Az emberek nem gondolatolvasók. Ha szeretnél valamit kimondani vagy közölni a másikkal, tedd meg! Ő soha nem fogja tudni mit érzel/mit szeretnél/mire vágysz/mit csinálnál másképpen, ha nem mondod el.

5. Támogasd magad!

Senki nem tud olyan erősen támogatni téged a nehéz időszakokban, mint te saját magadat! Ha éppen rossz passzban vagy, vagy olyan életszakaszban, ami nehézségekkel van tele, gondolj arra, hogy milyen erős és bátor vagy! Meg fogod tudni oldani a problémát a rossz dolgok pedig idővel nem tűnnek majd olyan nehéznek és az élet segít a megoldásban, de először te magad kell, hogy bízz magadban és abban, hogy meg tudsz birkózni a nehézségekkel!

6. A boldogság és az elégedettség belülről fakad

A közösségi oldalakon begyűjtött lájkok száma soha nem fogja hosszútávon megalapozni a boldogság érzését. Csak és kizárólag akkor lehetsz elégedett az életeddel, ha nem hasonlítod magad folyamatosan más emberekhez, nem ál-valóságokat mutató közösségi posztokhoz méred saját magad és nem másoktól várod a pozitív visszaigazolást. A boldogság egyik kulcsa az, hogy képes legyél értékelni az elért sikereidet, a meglévő képességeidet és azokat a dolgokat, amik számodra fontosak.

7. Fogadd el a furcsaságaidat!

Nagyon felszabadító érzés igazán elfogadni önmagunkat. Nem vagyunk egyformák, mindenki másban jó és más-más tulajdonságokkal rendelkezik. Fogadd el, hogy mindenkinek vannak furcsaságai, akár betegsége, betegségei, érdekes világlátása… fogadd el hát a sajátodat, hiszen ezektől a dolgoktól vagy különleges és egyedi.

8. Soha ne hagyd abba a tanulást!

A tanulás a fejlődés alapja. Képezd magad, fejlődj, tanulj olyan új dolgokat, amelyek érdekelnek. Egyrészt így szellemileg sokáig friss maradsz, másrészt pedig az új ismeretek lelkessé, motiválttá tesznek. Ha régóta halogatsz egy tanfolyamot, iratkozz be mihamarabb!

9. Ne hajtsd túl magad!

Ha egyszerre akarsz mindennel végezni vagy te szeretnél a hónap dolgozója lenni minden alkalommal, túlhajtod magad, kiégsz és az egészségedet is tönkreteszed. Ne csinálj egyszerre több dolgot, ha érzed, hogy túl gyors a tempó, akkor lassíts! Semmi nem ér annyit, hogy az egészségeddel fizess érte!

10. A hidratálás és az alvás jobban gyógyít, mint gondolnád

Két végtelenül elcsépelt dolog, amit mindenki tud, mégsem tart be. Pedig valójában az elegendő alvás és az elegendő folyadék ivása sokkal fontosabb az egészségünk szempontjából, mint ahogyan azt elsőre gondolnánk. Ha eleget alszol és kellőképpen hidratálsz, a szervezeted meghálálja azt és nem leszel olyan fáradékony, sokkal több energiád lesz és motiváltabbnak érzed majd magad.

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Vissza az oldal tetejére

Kövesd Facebook oldalunkat,
értesülj elsőként friss cikkeinkről!