faldekoráció ötletek

Egyszerűen megvalósítható faldekoráció ötletek

A fal dekorálása egyszerű dolognak tűnik, mégis, amikor sort kerítünk rá, akkor derül ki, hogy bizony az elsőre jónak tűnő ötletek a valóságban nem is biztos, hogy annyira jól mutatnak. Most néhány olyan egyszerű ötletet hoztunk neked, amelyekkel könnyen dekorálhatod a falat és a későbbiekben bármikor egyszerűen változtathatsz a dekoráción az ízlésednek megfelelően.

Kalapok a falra?

Miért ne?! Nem olyan régen még hatalmas divatja volt a falra akasztott dísztányéroknak, de ezzel ma már meglehetősen kevés helyen találkozunk. A legújabb trend a tányérok helyett a természetes anyagokból készült kalapok, vagy tányéralátétek falra akasztása. Ha szeretjük a természetközeli dekorációkat és ez passzol az otthonunk stílusához, akkor bátran próbáljuk ki!

 

kalapok a falra

Tányérok másképpen

A régi mintás tányérokat lecserélhetjük modern, kifinomult mintájú darabokra vagy éppen ellenkezőleg: válasszunk klasszikus mintájú tányérokat, vagy éppen egyedi gyártású darabokat. Ezek mellett igen mutatós néhány hímzőkeretre feszített mintás vászondarab, amelyeket akár mi magunk is gyorsan elkészíthetünk. Ha szeretjük a textilt, akkor csupán csak különböző mintájú textilekkel dekorált hímzőkeretet is akaszthatunk a falra, de ügyeljünk a színek összhangjára.

 

tányérok a falon

Rajzok minden mennyiségben

Ha szeretsz rajzolni, bátran dekoráld a falat a rajzaiddal, akár egy rajzszöggel vagy egy kis falragasztóval rögzítve a felületre. Ha nem szeretnéd a falat teleszurkálni rajzszöggel, akkor pedig szerezz be egy nagyméretű parafatáblát, amire bátran rakhatod a rajzaidat.

 

rajzok a falon

Fali polc képekkel

Ha nem szeretnéd a falat végigszögelni, de szereted a faliképeket, akkor fúrj a falra egy vagy két egészen keskeny polcot, így a polcokon bármikor kedved szerint cserélheted a dekorációt, akár évszaknak megfelelően is.

 

fali polc faliképekkel

Makramé

Újra divatba jött a makramé, legyen szó makramé álomfogóról vagy falvédőről. Ha szeretsz kreatívkodni, saját magad is elkészítheted a makramé falvédődet, de egyre több kézműves webshopban vásárolhatsz csodás darabokat.

 

makramé a falon

Fémvázas dekorpolcok

A hagyományos falipolcok mellett divatba jöttek a különböző formákban kapható fémvázas polcok. Már önmagukban ezek a trendi polcok is igen jól mutatnak a falon, nem szükséges telepakolnunk dekorációval, egy-egy apróság éppen elegendő rá.

 

dekorpolc a falra

Papírvirágok

Készíts papírból különböző méretű virágokat és faltapasszal vagy rajzszögekkel rögzítsd a falra. Az interneten számos útmutató videót és leírást találsz a papírvirágok elkészítéséhez.

 

papírvirágok a falra akasztva

Zuzmó a falra

Tartósított zuzmódekorációt is készíthetsz vagy készen meg is vásárolhatod az erre szakosodott kézműves webshopok egyikében. A tartósított zuzmó nem igényel gondoskodást, viszont remekül néz ki a falon és pillanatok alatt a szoba középpontja lesz.

 

zuzmókép

képek: Canva Pro

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Otthon design - Gyerekszoba

Vissza az oldal tetejére

Kövesd Facebook oldalunkat,
értesülj elsőként friss cikkeinkről!