ajtó helyének dekorálása

Dekortipp – mi kerüljön az ajtó helyére?

Lakásfelújítás során gyakran megesik, hogy egy ajtót arrébb helyezünk, vagy éppen megszüntetünk. A megszüntetett ajtókat többnyire egy az egyben befalazzák, de előfordul, hogy a teljes befalazás elmarad. Általában szekrényként, beépített polcokkal szokták újraértelmezni a már nem használt ajtó helyét, azonban ebben a rövid cikkünkben most olyan ötletet hoztunk neked, ami nagyon jól jön, ha az ajtó teljes befalazása valamilyen okból elmaradt, szekrényként pedig nem tudod, vagy nem akarod hasznosítani.

Ha az ajtó helyén túl keskeny mélyedés maradt, akkor nem biztos, hogy érdemes polcokkal telezsúfolni, mert szekrényajtó már nem fér rá, a polcok pedig nem biztos, hogy minden helyiségben jól mutatnak. Ha egy visszafogott stílusú helyiséget alakítottál ki, de zavar, hogy nem tudsz mit kezdeni az ajtó helyével, akkor ahelyett, hogy elrejtenéd, inkább emeld ki a környezetéből!

 

dekoráljuk az ajtó helyét

 

Arra ügyelj, hogy a fal eredeti színével jól harmonizáljon az a szín, amit az ajtó helyére választasz. Ha a fal színe világos, az ajtó helye lehet sötétebb árnyalatú, ha pedig a fal sötétebb színű, az ajtó helye lehet világosabb. A lényeg, hogy a két szín kontrasztos legyen, kellőképpen elüssön egymástól, de összességében harmonizáljanak.

Ha esetleg egy kisebb vakablakkal nem tudsz dűlőre jutni, ugyanezt a módszert használhatod ott is. Ha pedig nem szeretnél különböző színeket használni, akkor optikailag tereld a figyelmet az ajtó/ablak helyére. Ahelyett, hogy bepolcoznád, bátran dekoráld: akassz bele egy faliképet vagy készíts girlandot az évszaknak/lakás stílusának megfelelően.

 

falidekoráció

 

A lényeg, hogy nem kell az ajtók és az ablakok helyét mindenáron eltakarni vagy bepolcozni, bátran kiemelhetjük valamilyen dekorációval.

képek: Canva Pro

Kislány babaszoba - Termékajánló

Tipi – rózsaszín gyereksátor

Inspio – öntapadós falmatrica

Gouttes – felhő alakú dekoráció, cseppekkel

Colores – Gyerekszoba szőnyeg unikornis mintával

Ptit ChefFa játékkonyha gyerekeknek

Doux Reves Mennyezeti lámpa felhő és csillagokkal

Minou – Cicás asztali lámpa, fa talppal

Inspioegyedi feliratos játszószőnyeg

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Otthon design - Gyerekszoba

Vissza az oldal tetejére