gyerekszoba dekorálása

Szuper ötletek gyerekszobába

A gyerekszoba dekorálása mindig nagy kihívás, hiszen a gyermekeknél nagyobb kritikus talán nincs is a világon. 🙂 Szeretnénk, hogy megfeleljen az ízlésének, de valljuk be, sokszor előfordul, hogy a tökéletes bútordarabnak, játéknak vagy kiegészítőnek, amit a gyerekszobába elképzeltünk, bizony borsos ára van.

Most hoztunk néhány ötletet, amelyek reméljük, hogy segítenek neked és inspirálnak abban, hogy a gyerekszoba berendezésekor kicsit más szemmel nézd a lakberendezési áruházban kapható darabokat és ne csak azt lásd bennük, amire eredetileg szánták.

Rattan bútorok kicsit másképpen

A rattan kaspótartók, virágtartók rendszerint kaspók alá, virág tárolására alkalmasak, de miért ne értelmezhetnénk újra ezeket a darabokat? Egy csinos kis virágtartó bátran lehet akár ülőke a babaszobában a kicsiknek, így egy alacsonyabb éjjeliszekrénnyel vagy egy egészen kicsi asztalkával kombinálva aranyos kis teázó vagy éppen főzősarkot készíthetünk. A rattan tárolók vagy nagyméretű kaspók pedig lehetnek újságtartók, mesekönyv tárolók, de akár babaágyat is varázsolhatunk belőle.

 

rattan bútok újraértelmezve

Baldachin az ágy felé

Minden hercegnő álma egy igazi baldachin az ágya felé, de nem biztos, hogy sikerül pontosan olyan színű és stílusú darabot találnunk, amely maradéktalanul megfelel az elképzeléseinknek. Ha baldachint szeretnénk az ágy felé, nyugodtan belevághatunk mi magunk is az elkészítésébe, mert nem nagy ördöngösség a kivitelezése. Szerezzünk be egy megfelelő méretű karikát (hobbi boltokban többnyire álomfogó vagy horgoló karikaként találhatjuk meg), akár egy kisméretű hulahoppkarika is megfelel, a karika mellé szerezzünk be egy áttetsző és lágyan simuló függönyanyagot vagy kész függönyt (az IKEA kínálatában például rendszerint találhatunk ilyen függönyt, egészen alacsony árfekvésben), dekorációnak pedig használjunk selyemvirágokat vagy textilvirágokat, esetleg gyöngyöket, rojtokat. A karikára varrjuk fel a függönyt és díszítsük ízlésünk szerint az elkészült baldachint. Az ágy fölé akasztva nagyon jól mutat és kifejezetten látványos dísze lesz a gyerekszobának. Ha kevésbé áttetsző függönyanyagot választunk, a baldachin nemcsak dekorációként funkcionálhat, de intimebb szférát teremtve a gyermek könnyebben alszik, jobban el tud bújni a kis kuckójába meseolvasáskor. 🙂

 

baldachin az ágy felé

Ikea hack

A komód stílusát a gyermekünk stílusához igazíthatjuk, így kaphat például dinoszauruszos fogantyút egy hagyományos komód a fiókjaira. A fogantyúkat mi magunk felszerelhetjük: szerezzünk be néhány dinoszaurusz figurát, egyszerűen fessük át, majd fúrjuk fel a komód fiókjaira. Az Ikeás konyhai fellépőből pedig pillanatok alatt éjjeliszekrényt és mesekönyv tárolót készíthetünk a gyerekágy mellé.

 

Cipőtartóból élelmiszerbolt? Miért ne?!

Egyszerű cipőtartóból egy kis kreativitással élelmiszerboltot vagy akár mini spájzot varázsolhatunk a gyermekünknek a játszókonyha mellé. A dobozok készülhetnek fából, de akár egyformára vágott és átfestett kartondobozok is megfelelnek a célnak.

 

cipőtartó újraértelmezése

Faldekoráció a gyerekszobába

A falra készíthetünk papírból nagyobb méretű virágokat, akár a kislányunkkal együtt, így együtt dekorálhatjuk a szobáját és ezzel pillanatok alatt igazi csajos hangulatot varázsolhatunk.

A függőpolcok aljára fa rúdból ruhaakasztót készíthetünk, így a lánykánk kedvenc ruhadarabjai máris szem elé kerülnek, és így könnyen válogathat, hogy aznap mi viselne szívesen, ráadásul szuperül feldobja a gyerekszoba falat is.

 

gyerekszoba faldekoráció

Kerti tárolóból játékkonyha

Kerti fa tárolóból egyszerűen készíthetünk játékkonyhát a gyerekszobába, csak némi kézügyesség szükséges hozzá. A játék mosogatópultot vásárolhatjuk készen, de akár mi magunk is elkészíthetjük műanyag tárolóedényből.

játékkonyha készítése

A lényeg, hogy próbáljuk kicsit más szemmel nézni a bútorokat és a használati tárgyakat, így könnyedén adhatunk egy-egy darabnak egészen új funkciót.

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Otthon design - Gyerekszoba

Vissza az oldal tetejére

Kövesd Facebook oldalunkat,
értesülj elsőként friss cikkeinkről!