változás

Változás – Hogyan kezeld, ha az élet változásra kényszerít?

Gyakori téma, hogy miként lehet jól reagálni arra, ha az embert az élet váratlanul nagy változásra/változtatásra kényszeríti.

Legyen szó munkahelyi elbocsátásról, kényszerű munkahelyváltás miatti költözésről, esetleg tönkrement párkapcsolatról, a váltás sokszor rosszul esik, és igencsak megvisel bennünket.

Mit tehetünk ilyenkor, hogy a legjobbat hozzuk ki az adott helyzetből?

1. Tekintsük a változást lehetőségnek

A kényszerű változás, főként, ha az homlokegyenest ellenkezik azzal, amit mi szerettünk volna megtenni vagy elérni, nehezen elfogadható dolog. Érdemes azonban arra gondolni, hogy a nagy változások az életben nem ok nélkül történnek. Még akkor is, ha most éppen nem látod a miértet, idővel mindig összeáll az egész kép és megértjük, miért kellett úgy történnie az eseményeknek, ahogy. De nem csupán arról van szó, hogy fogadd el és lépj túl a meg nem változtatható dolgokon, hanem arról is, hogy a változást próbáld lehetőségnek tekinteni. Ha valami véget ért vagy valami eltűnt az életedből, annak oka van. Az élet jellemzően sokkal jobb lehetőségeket tartogat a számodra az elkövetkezendő időkben, csak túl kell lépni a sajnálaton, amit a kényszerű változás okozott. Tedd fel magadnak a kérdést: ha utólag visszatekintesz az életedre, a nagy változások valóban mindig olyan nehezek voltak és semmi jót nem hoztak magukkal, mint amilyennek akkor és ott első pillanatban tűntek?

2. Állj meg egy pillanatra

Itt a pillanatot nyilván képletesen értjük, de ha kényszerű változást hoz az élet, mindig állj meg egy kicsit és ne kezdj el rögtön pánikolni. Gondold végig, miért kaptad ezt a felmondást/szakítást/negatív eseményt, mit kell, hogy megtanulj ebből, vagy miért kell most más irányba fordulnod. Sokszor nem a saját utunkat járjuk, mégis egészen addig a pontig nem veszünk erről tudomást, amíg egy váratlan esemény ki nem zökkent bennünket a hétköznapokból.

3. Minden kudarc csak átmeneti

A kudarcok rosszul esnek, fájnak és hajlamosak vagyunk beletemetkezni az önsajnálatba. De soha ne feledd el, hogy minden rossz dolog csak átmeneti, nem tart örökké. Rossz pillanatok és kellemetlen események mindig is lesznek, de attól még nem áll meg az élet, mindig megyünk tovább. És tartsd észben, hogy ami elsőre kudarcnak tűnik, az lehet, hogy olyan úton indít el, amiért később még nagyon hálás leszel.

Összességében, ha valami eltörik, szertefoszlik, vagy egyszerűen csak kiírja a sors az életedből, az soha nem véletlenül történik. Minden nagy változás valami új lehetőséget tartogat magában, valamit, amit a változás okozta ijedtségben és félelemben még nem látunk meg, de ha hagyunk magunknak egy kis időt, akkor szépen körvonalazódik.

Termékajánló

Lifefit jógamatrac

Clarins relaxáló testolaj

Saloos Relax bio test- és masszázsolaj

Bi-Oil levendulás masszázsolaj

Sixtol Palm aromadiffúzor

Yoga Flow illatos illóolaj keverék

Tervező naptár – különböző színekben

Kreatív tervező készlet

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Termékajánló

Vissza az oldal tetejére