sminktévhitek

Smink: tévhitek, amelyeket nem érdemes elhinned

A sminkeléssel és a smink termékek használatával kapcsolatosan több tévhit is kering, amely időről időre felbukkan. Az alábbiakban hoztunk pár ilyen tévhitet, amelyet nem érdemes elhinned, mert semmilyen valóságalapjuk nincs.

Sminktévhitek, amelyeket jobb, ha elfelejtünk:

A sminkeléssel és a smink termékek használatával kapcsolatosan több tévhit is kering, amely időről időre felbukkan. Az alábbiakban hoztunk pár ilyen tévhitet, amelyet nem érdemes elhinned, mert semmilyen valóságalapjuk nincs.

1. tévhit: A zsíros bőrre ne használjunk hidratálókrémet

Nem számít, hogy száraz vagy zsíros bőröd van, a rendszeres hidratálása elengedhetetlen, a hidratáló krémek pedig segítenek megtartani a bőr nedvességtartalmát. Zsíros bőrre már külön kaphatóak hidratálókrémek, amellyel a bőr zsírosodását nem fokozzuk, azonban a bőr megfelelő hidratáltságához nagymértékben hozzá tud járulni.

2. tévhit: A smink pattanásokat okozhat

A smink akkor okozhat pattanásokat, ha hosszú órákon át viseljük vagy ha alvás előtt nem mossuk le az arcunkról és egész éjszaka sminkben alszunk. A friss smink nem okozhat pattanásokat, hacsak nem vagyunk allergiásak az adott termékekre. Egy másik dolog, amire ügyelni kell a pattanásosodás elkerülése érdekében, hogy a sminkecsetet mindig tartsuk tisztán, hiszen az elkoszolódott ecsettel könnyen felvihetjük a baktériumokat az arcbőrünkre. Este, lefekvés előtt pedig mindig távolítsuk el a sminket és alaposan mossuk meg az arcunkat.

3. tévhit: A sminktermékek nem járnak le

Minden sminkterméknek van lejárati ideje. Legyünk fokozottan óvatosak a kozmetikai termékekkel, mert egyrészt sok vegyszer van bennük, ami hatással lehet a lejárati dátumra, másrészt a lejárt szavatosságú sminktermékek bőrfertőzést okozhatnak. Sminktermék választásakor érdemes természetes alapanyagú termékeket választani, manapság szerencsére már ilyenekkel is egyre gyakrabban találkozhatunk a boltok polcain.

4. tévhit: Nem szükséges fényvédő krém használata, ha sminkelsz

A smink felvitele nem egyenlő a fényvédő krémek használatával. A felvitt sminknek semmilyen körülmények között nem lesz fényvédő hatása.

5. tévhit: A sötétebb bőrszínnel rendelkezőknek nem állnak jól a világos színek

Ez a megállapítás alapvetően helytelen. A sötétebb bőrszínnel rendelkező nőknek is kifejezetten jól tud állni egy világosabb színű rúzs vagy szemhéjpúder.

6. tévhit: Nem mindenki néz ki jól a vörös rúzsban

Tévhit, hogy a vörös rúzs nem illik bizonyos bőrszínekhez. A vörösnek számos árnyalata létezik, így minden nő megtalálhatja a saját kedvenc árnyalatát. Általánosságban elmondható, hogy ha melegebb a bőrszíned alaptónusa, akkor a narancsvörös bármely árnyalata passzol hozzád, ha pedig hűvösebb a bőröd színe, akkor bátran válassz kékes-piros, hidegebb árnyalatokat.

 

vörös rúzs

Prémium kozmetikumok - Sminkajánló

Estée lauder matt ajakrúzs Color Envy Matte

Dior szemhéjfesték Mono Couleur Couture

Maybelline hosszabbító szempillaspirál

Babor kompakt smink Flawless Finish Foundration

Chanel bőrvilágosító smink (Healthy Glow Foundation)

Dolce & Gabbana arcpirosító

Vichy természetes hidratáló alapozó (Minéral Blend)

Clarins kompakt bronzosító púder Ever Bronze

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Prémium kozmetikumok - Sminkajánló

Vissza az oldal tetejére