nappali átalakítása

Nappali frissítése új színek használatával

A nappali az az élettér, ahol a legtöbb időt töltjük a családdal, ahová behívjuk a vendégeket és ahol a mindennapi családi események zajlanak. Éppen ezért fontos, hogy otthonos, meghitt és számunkra tökéletes legyen, ne csak az ízlésünket tükrözze otthonunk nappalija, de tényleg jól érezzük magunkat a kanapéra leülve.

Ebben a cikkünkben olyan ötleteket hoztunk nektek, amelyek a színekre és azok megújítására fókuszának. A nappali átalakításához és a hangulatának megváltoztatásához sok esetben egyáltalán nincs szükség arra, hogy falakat helyezzünk át vagy nagyobb munkálatokba fogjunk, elegendő egy kis színváltoztatás és a nagyobb vagy hangsúlyosabb bútorok, bútorelemek cseréje vagy átfestése.

Ha nyugodt, meghitt környezetre vágysz, a színes, rikító falakat fesd át valamilyen világos pasztellszínre. A nagyobb, sötét színű bútorokat érdemes lecserélni vagy a fa bútorokat átfesteni, az ülőgarnitúrára pedig beszerezhetsz világosabb színű huzatot, így bútorcsere nélkül is felfrissítheted a helyiséget.

 

sárga nappali

 

bézs világos nappali

Ha unod a sötét és egyhangú bútorokat, dobd fel a nappalit erősebb színekkel. Arra ügyelj, hogy a színek egymással összhangban legyenek, hogy a végeredmény figyelemfelkeltő legyen, de ne harsány. Választhatsz különböző, egymással jól párosítható színeket, de akár egy vagy két színt is kiválaszthatsz, amelyeknek az árnyalataival játszol.

 

sötét bútorok

 

merész, vidám színű bútorok a nappaliban

Ha már unod a sárga, zöld színek árnyalatait, érdemes kontrasztosabb színekben gondolkodni. Az alábbi képeken látható felújítás során a tulajdonos a halványzöld falat fehérre festette, a fal fehér színét pedig kontrasztosabb bútorokkal emelte ki.

 

sárga és zöld nappali

 

nappali az átalakítás után

Ha szereted a fehér falat, de a sötét bútorok nyomasztanak, akkor a legjobb megoldás a fából készült kiegészítők és bútorok adják. A fa és a fehér szín, egy kis bézs színnel keverve megnyugtató, természetközeli hangulatot teremt.

 

nappali felújítás előtt

 

nappali felújítás után

Tervező: Place of My Taste 

A kandalló és a jól megválasztott ülőbútorok egészen más stílusúvá varázsolják az alábbi sarkot:

 

nappali kandalló nélkül

 

nappali kandallóval

A lényeg, hogy alaposan gondold át, milyen hangulatot szeretnél teremteni, és annak megfelelően válaszd meg a színeket. Ügyelj arra, hogy a harsány színű bútorokból a kevesebb több, a pasztellszínű árnyalatokat pedig érdemes feldobni egy-egy eltérő színű kiegészítővel.

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Otthon design - Gyerekszoba

Vissza az oldal tetejére

Kövesd Facebook oldalunkat,
értesülj elsőként friss cikkeinkről!