procedure-improvements-face-skin-beautician

Mit kell tudni a hyaluronsavról? Tényleg hatékony a ráncok ellen?

Hyaluronsav- gyakran találkozhatunk kozmetikumoknál, drogériákban, vagy a plasztikai sebésznél ezzel a kifejezéssel. De vajon mit jelent? Mi az a hyaluronsav, mit lehet tudni róla valóban olyan hatékony a ráncok ellen, mint ahogyan a reklámokban beharangozzák?

Mi az a hyaluronsav?

A hyaluronsav a hosszú, bonyolult láncszerű molekulák egyik típusa, amelyeket polimereknek neveznek. A láncon rengeteg folt található, ahol más kémiai vegyületek (például víz) megakadhatnak. A hyaluronsav alapvetően egy olyan ragacsod anyag, amit a szervezet önmagában is termel, éppen ezért értékelik ilyen nagyra a hyaluron sav alapú termékeket a kozmetikai iparban.

Mire jó a hyaluronsav?

Ez egy ragacsos anyag, amit a szervezetben több helyen is felfedeztek már, és ami jótékony hatással van több ponton is. A hyaluronsav segít az ízületeknek úgy működni, mint egy jól olajozott gép. Megakadályozza a fájdalmat és a sérüléseket, amelyek a csontok egymáshoz csiszolódásából erednek. A hyaluronsav nagyon jól visszatartja a vizet. Csupán egy negyed teáskanál hyaluronsav majdnem 6 liter vizet tartalmaz. Éppen ez az oka, hogy a gyakran használják a szemszárazság kezelésére. Hidratáló krémekben, testápolókban, kenőcsökben és szérumokban is sokat találkozunk vele, méghozzá azért, mert segítenek rugalmassá tenni a bőrt, ezzel pedig csökkentik a ráncokat, a finom vonalakat. Arról is vannak kutatások, hogy a hyalauron sav a sebek gyógyulásában is segít.

Mennyire biztonságos a hyaluronsav?

A hialuronsavat gyakran bizonyos típusú baktériumok fermentálásával állítják elő. A legtöbb kutatás szerint ez a módszer teljesen biztonságos, ahogyan maga a hyaluronsav is. Mivel egy a szervezetben is megtalálható anyagról beszélünk, az allergiás reakciók esélye is nagyon csekély. Azonban ha a hyaluronsavas termékeket más összetevőkkel is kombinálják, az nagyban megnöveli a kockázati tényezőket. Minden bőr másmilyen, vannak érzékenyebb bőrrel rendelkezőek, nekik az erős kemikáliák nem ajánlottak. Érdemes szakemberek segítségét kérni allergiás reakciók, komplikációk esetében.

Mennyire hatékonya a hyaluronsav a ráncok ellen?

hyaluronsavas ráncfeltöltés egy viszonylag gyakori kozmetikai beavatkozás, mi Dr. Tóth András plasztikai sebésztől kérdeztünk ezzel kapcsolatban részleteket. Aki elmondta, hogy véleménye szerint azért olyan népszerű ez a plasztikai beavatkozás, mert viszonylag gyorsan, és egyszerűen el lehet végezni a hyaluronsav befecskendezését, úgy, hogy közben nem kerül sor bemetszésre. Fél órát sem vesz igénybe műtéti heg nem keletkezik, és valóban hatékony a ráncok ellen, rendszerint komplikációk nélkül lezajlik a beavatkozás, de azért nem teljesen kockázatmentes. Hátrányai közé nemcsak az esetleges allergiás reakciókat, dudorok kialakulását emelte ki, hanem azt is, hogy hatása fél-egy évig tart csak. Azonban nála más típusú ráncfeltöltési eljárások is elérhetőek, személyes konzultáció alkalmával minden páciensének segít a legmegfelelőbbet kiválasztani, az igények, az arc állapota szerint.

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Vissza az oldal tetejére

Kövesd Facebook oldalunkat,
értesülj elsőként friss cikkeinkről!