procedure-improvements-face-skin-beautician

Mit kell tudni a hyaluronsavról? Tényleg hatékony a ráncok ellen?

Hyaluronsav- gyakran találkozhatunk kozmetikumoknál, drogériákban, vagy a plasztikai sebésznél ezzel a kifejezéssel. De vajon mit jelent? Mi az a hyaluronsav, mit lehet tudni róla valóban olyan hatékony a ráncok ellen, mint ahogyan a reklámokban beharangozzák?

Mi az a hyaluronsav?

A hyaluronsav a hosszú, bonyolult láncszerű molekulák egyik típusa, amelyeket polimereknek neveznek. A láncon rengeteg folt található, ahol más kémiai vegyületek (például víz) megakadhatnak. A hyaluronsav alapvetően egy olyan ragacsod anyag, amit a szervezet önmagában is termel, éppen ezért értékelik ilyen nagyra a hyaluron sav alapú termékeket a kozmetikai iparban.

Mire jó a hyaluronsav?

Ez egy ragacsos anyag, amit a szervezetben több helyen is felfedeztek már, és ami jótékony hatással van több ponton is. A hyaluronsav segít az ízületeknek úgy működni, mint egy jól olajozott gép. Megakadályozza a fájdalmat és a sérüléseket, amelyek a csontok egymáshoz csiszolódásából erednek. A hyaluronsav nagyon jól visszatartja a vizet. Csupán egy negyed teáskanál hyaluronsav majdnem 6 liter vizet tartalmaz. Éppen ez az oka, hogy a gyakran használják a szemszárazság kezelésére. Hidratáló krémekben, testápolókban, kenőcsökben és szérumokban is sokat találkozunk vele, méghozzá azért, mert segítenek rugalmassá tenni a bőrt, ezzel pedig csökkentik a ráncokat, a finom vonalakat. Arról is vannak kutatások, hogy a hyalauron sav a sebek gyógyulásában is segít.

Mennyire biztonságos a hyaluronsav?

A hialuronsavat gyakran bizonyos típusú baktériumok fermentálásával állítják elő. A legtöbb kutatás szerint ez a módszer teljesen biztonságos, ahogyan maga a hyaluronsav is. Mivel egy a szervezetben is megtalálható anyagról beszélünk, az allergiás reakciók esélye is nagyon csekély. Azonban ha a hyaluronsavas termékeket más összetevőkkel is kombinálják, az nagyban megnöveli a kockázati tényezőket. Minden bőr másmilyen, vannak érzékenyebb bőrrel rendelkezőek, nekik az erős kemikáliák nem ajánlottak. Érdemes szakemberek segítségét kérni allergiás reakciók, komplikációk esetében.

Mennyire hatékonya a hyaluronsav a ráncok ellen?

hyaluronsavas ráncfeltöltés egy viszonylag gyakori kozmetikai beavatkozás, mi Dr. Tóth András plasztikai sebésztől kérdeztünk ezzel kapcsolatban részleteket. Aki elmondta, hogy véleménye szerint azért olyan népszerű ez a plasztikai beavatkozás, mert viszonylag gyorsan, és egyszerűen el lehet végezni a hyaluronsav befecskendezését, úgy, hogy közben nem kerül sor bemetszésre. Fél órát sem vesz igénybe műtéti heg nem keletkezik, és valóban hatékony a ráncok ellen, rendszerint komplikációk nélkül lezajlik a beavatkozás, de azért nem teljesen kockázatmentes. Hátrányai közé nemcsak az esetleges allergiás reakciókat, dudorok kialakulását emelte ki, hanem azt is, hogy hatása fél-egy évig tart csak. Azonban nála más típusú ráncfeltöltési eljárások is elérhetőek, személyes konzultáció alkalmával minden páciensének segít a legmegfelelőbbet kiválasztani, az igények, az arc állapota szerint.

Kedvenc háztartási gépeink

Tesla Coffeemaster ES400 kávéfőző darálóval

Tesla Robotstar IQ100 Intelligens robotporszívó

Happycall Axlerim Z turmixgép, fehér

Captain Jerky 110 aszalógép

PureLine 600 vízszűrő rendszer

Caswel porszívó nedves és száraz porszívózásra

Klarstein Superpure ultrahangos tisztító

Caroline mikrohullámú sütő

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Kedvenc háztartási gépeink

Vissza az oldal tetejére