húsvéti ajtódísz

Könnyen kivitelezhető húsvéti ajtókoszorú ötletek

Közeleg a húsvét, itt a dekorálás ideje … de mi kerüljön az ajtóra? A téli ajtókoszorúnak már nincs helye, a tavaszi készülődést ezért elkezdhetjük egy egyszerű, de mutatós húsvéti ajtókoszorúval.

Az alábbiakban hoztunk nektek néhány ötletet, amely egy kis kézügyességgel – vagy ha az nincs, akkor kicsit több kitartással 🙂 – kivitelezhető.

Mire lesz szükséged?

  • egy koszorúalapra mindenképpen, amit beszerezhetsz kreatívboltból, de ha jó a kézügyességed, akár te magad is készíthetsz egyet az udvarról vagy az erdő széléről összeszedett gallyakból és ágacskákból
  • ragasztópisztolyra
  • műanyag vagy valódi tojásokra (ha valódi tojást használsz, feltétlenül fújd ki előtte!)
  • esetleg selyem vagy szárított virágokra, szalagokra, csipkére

 

húsvéti koszorú készítése

Hogyan készítsünk könnyen koszorút?

Először is válogasd össze, milyen színű dekorációt szeretnél az ajtókoszorúdra. A tavasz színeiben is készítheted, sok-sok zölddel, kevesebb sárgával, rózsaszínnel, de akár egészen színes ajtókoszorú is készülhet.

Ragasztás előtt mindig állítsd össze a koszorút, próbáld hozzá az alapanyagokat: a tojásokat, a selyemvirágokat, esetleg mohát és a szalagot vagy a csipkét, ha azzal szeretnéd díszíteni.

A selyemvirágokat vágd le a megfelelő méretűre , a tojásokat pedig – hacsak nem készre színezett tojásokat vásároltál – fesd meg az ízlésed szerint.

A tojás festéséhez használhatsz hobbiboltokban kapható tojásfestéket, de akrilfestékkel vagy akár természetes módszerekkel (mint például hagymahéjban való főzés) is színezheted a tojásokat.

A koszorúra először a nagyobb, majd a kisebb méretű selyemvirágokat ragaszd fel úgy, hogy a virágok feje vagy a levele mindig takarja az előzőleg felragasztott virág szárának a végét. A virágok után mehetnek a koszorúra a színes tojások. Ha nagyobb koszorút akarsz készíteni, akkor javasoljuk a normál méretű tojásokat, kisebb koszorúk esetén viszont célszerűbb kisebb műanyag vagy fürjtojásokkal díszíteni azt, különben a túlságosan nagy méretű tojások elviszik a fókuszt a koszorú szépségéről és olyan „félkésznek”, furcsának fog hatni a végeredmény.

Mivel dekoráljam a koszorút?

Vessző alapból készült koszorún igen jól mutat, ha csak virágfejekkel díszíted és nem egész virágokkal (a virág száraival és leveleivel együtt), és a kisebb méretű festett tojások szépen engedik láttatni a koszorú vessző alapját, ami így természetesebb hatást kelt.

 

húsvéti koszorú

 

tavaszi ajtókoszorú

 

A virágokat érdemes mindig az alapján megválasztani, milyen hangulatú koszorút szeretnél: visszafogottabb dekorációhoz a kevésbé feltűnő színű selyemvirágokat ajánljuk, vidámabb, harsányabb dekorhoz pedig bátran használhatsz erős sárga, zöld, de akár ciklámen vagy mélynarancs színű virágokat is.

Ha egész selyemvirággal vagy például dekorgumiból készült tulipánnal szeretnéd hangulatosabbá tenni az ajtókoszorút, akkor érdemes a virágokat úgy elhelyezni, hogy a száraik egymás felé mutassanak, majd a szárakat eltakarni valamilyen nagyobb dekorelemmel vagy masnival, csipkével.

 

tulipános húsvéti ajtódísz

 

Ha nagyon ráérős és igen mutatós dekorációt szeretnél, válassz nagyobb méretű koszorúalapot és kedvedre díszítheted a nagyobb méretű kiegészítőktől az egészen apró méretű selyemvirágfejekig bármivel, ami jól mutat együtt. Ez esetben arra azonban érdemes ügyelni, hoyg a koszorúra szánt díszítőelemek vagy egy szín árnyalataiból kerüljenek ki, vagy maximum 2-3 színt használjunk. Ha nagyon gazdagon dekorált koszorút szeretnénk készíteni, ne válogassunk rá nagyon széle színpalettából dekorációkat, mert a végeredmény a vidám és bohó helyett könnyen lehet kusza és káosz. 🙂

 

tavaszi ajtódísz

 

Ha szeretünk varrni, akkor akár varrógép nélkül, kézzel is összeölthető kis szívecskéket készíthetünk, amelyeket vagy néhány öltéssel vagy ragasztópisztollyal rögzíteni tudunk a koszorúra. Rögzíthetünk az ajtókoszorúra csak varrott dekorációt, de kombinálhatjuk selyemvirágokkal vagy színes kis tojásokkal is.

 

tavaszi ajtódekoráció

 

Ha szívesen készítenénk húsvéti koszorút, de nem akarunk selyem-, vagy művirágot használni, akkor is bátran nekiállhatunk csupán színes tojások felhasználásával, mert azok is szuperül mutatnak egy vesszőalapra rögzítve vagy éppen arról lelógatva. A koszorúról lógó tojásokból készült dekorációt fellógathatjuk az étkezőasztal felé, így fokozva a tavaszi hangulatot az étkezőnkben/nappalinkban.

Bármelyik dekorációt is választod, érdemes megpróbálkoznod vele akkor is, ha még eddig nem tudtad magad rávenni. A tavaszi dekorációk készítése mindig kikapcsol és meghozza az igazán tavaszi, derűs hangulatot, ráadásul az elkészült alkotással bátran büszkélkedhetsz a barátaidnak. 🙂

Hirdetés

képek: Canva Pro

Kislány babaszoba - Termékajánló

Tipi – rózsaszín gyereksátor

Inspio – öntapadós falmatrica

Gouttes – felhő alakú dekoráció, cseppekkel

Colores – Gyerekszoba szőnyeg unikornis mintával

Ptit ChefFa játékkonyha gyerekeknek

Doux Reves Mennyezeti lámpa felhő és csillagokkal

Minou – Cicás asztali lámpa, fa talppal

Inspioegyedi feliratos játszószőnyeg

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Otthon design - Gyerekszoba

Vissza az oldal tetejére