karácsonyi dekoráció tobozból

Karácsonyi dekoráció ötletek a természet kincseiből

Ezt a válogatást azoknak készítettük, akik az ünnepi díszítés során szívesen csempésznek be olyan darabokat az otthonukba, amelyeket saját kezűleg, a természet kincseiből alkottak. Az őszi és a téli erdő tele van olyan termésekkel, amelyekből csodás karácsonyi dekoráció születhet! 

A sokoldalú fenyőtoboz

A fenyőtobozból nagyon sokféle ünnepi dekoráció készíthető, csak egy kis türelem és sok-sok toboz kell hozzá. 🙂 A tobozokat összekötve és egy nagyméretű masnival összefogva könnyen és gyorsan szuper ajtódíszt varázsolhatunk, de ha a tobozokat összefűzzük, akkor karácsonyi girlandként is jól néznek ki. Egy faszeletre melegragasztóval fölragasztjuk a tobozokat, mellé néhány kisebb fenyőág és a négy adventi gyertya: máris kész a rögtönzött adventi koszorúnk!

toboz ajtódísz

fenyőtoboz dekoráció

fenyőtoboz mécsesek mellé

díszíts fenyőtobozzal

Karácsonyi dekoráció termésekből

Az erdei termésekből a legegyszerűbb asztali koszorút vagy ajtódíszt készíteni melegragasztó és egy stabil koszorúalap segítségével. A terméseket ragaszthatod vessző, hungarocell vagy szalma koszorúalapra, de akár te magas is készíthetsz alapot néhány vessző összefonásával.

karácsonyi koszorú termésekből

termés koszorú

koszorú dióból és fenyőtobozokból

Fenyőtobozból vagy akár fahéj rudakból nemcsak ünnepi koszorút, de nagyszerű mécsestartót is készíthetsz:

fahéj mécsestartó

Száríts narancskarikákat

A szárított narancskarika nemcsak jól néz ki, de isteni illata is van! A szárított narancskarikákból készíthetsz ünnepi girlandot, koszorút, de akár kisebb méretű fenyőfát is díszíthetsz vele.

karácsonyi koszorú narancsszeletekből

narancsos ünnepi dekoráció

karácsonyfadísz narancsból

ünnepi girland

narancsos karácsonyi girland

narancsos ünnepi dekor

ünnepi ajtókoszorú

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Vissza az oldal tetejére