karácsonyi kopogtató

Csodaszép karácsonyi kopogtatók – inspirációnak

Hoztunk nektek 40 csodaszép karácsonyi ajtókoszorút, inspirációnak. A klasszikus piros – zöld – arany színektől a pasztellszíneken át a kék – zöld variációkig idén is rengeteg ajtókoszorút szerezhetünk be a boltok polcairól, de valahogyan mindig nehéz a választás! J Az alábbi fotók segíthetnek eldönteni, idén milyen színű, milyen típusú kopogtató díszítse a bejáratot, milyet szerezz be vagy készíts magadnak az ünnepi hangulatba öltöztetett otthonodba.

Ha valami klasszikus karácsonyi színkombinációt keresel, akkor a piros-zöld és a piros-arany színekkel soha nem lőhetsz mellé:

Kombináljuk a pirosat fehérrel, néhány havas hatású tobozzal és kedves kis ünnepi figurákkal, a végeredmény magáért beszél:

Egy vörös bársonyszalag bármilyen karácsonyi ajtókoszorút feldob és igazán ünnepivé varázsol:

Ha klasszikus színekben gondolkodunk, az arany színben hangsúlyos darabokat is szeretni fogjuk:

Az ünnep másik jellegzetes csillogó színét, az ezüstöt se feledjük el! Az ezüst színt jellemzően pirossal vagy kékkel kombinálják, de akár egy rendhagyóbb, merészebb színkombinációt is kipróbálhatunk:

Ha pedig egy kicsit eltérnénk a megszokott színektől, akkor bátran gondolkodjunk a narancssárgában vagy éppen a rózsaszínben:

Idén is nagyon népszerű a szárított gyümölcsökkel és növényekkel dekorált ajtókoszorú, ráadásul ha fahéjat, szárított narancsot és almát is használunk a díszítéséhez, akkor szuper illatot áraszt:

Ha elég kreativitást érzünk magunkban, akár mi magunk is megpróbálkozhatunk koszorú készítésével. Például ha rendkívül egyedi, tematikus ajtókoszorút szeretnénk, mondjuk egy Harry Pottereset:

A vesszőalapra készített egyszerűbb koszorúk is nagyon mutatósak tudnak lenni:

A vesszőkoszorúkat tovább dekorálhatjuk aranyos kis karácsonyi házikókkal vagy egyéb ünnepi figurával:

Nemcsak fenyőből vagy vesszőből készített koszorúval díszíthetünk, egyre népszerűbbek az eukaliptuszágakkal és egyéb zöld növényekkel díszített koszorúk is:

Ha pedig inkább valami natúr, visszafogott koszorút keresünk, érdemes olyan darabot választani, amelyek termésekből és természetes anyagokból készültek:

A termésekből és fenyőágakból készült karácsonyi ajtókoszorúk helyett még mindig nagyon sokan választják a karácsonyi gömbökkel díszített ünnepi koszorúkat. Ezek a koszorúk igen színes, látványos dekorációk, a színkombinációt mindig érdemes a már meglévő – vagy tervezett lakásdekoráció színeihez igazítani:

Csináld magad koszorúk, egyszerűen

Egy kis kreativitással saját magad is készíthetsz egyszerű koszorút a kertben található fagyalból és tovább dekorálhatod szalagokkal, egyéb termésekkel a fagyalkoszorú alapot:

Ha pedig szereted a pihe-puha dekorációkat, akkor ezt a pom-pom ajtókoszorút pillanatok alatt elkészítheted, csak maradék fonal, egy melegragasztó és egy koszorúalap szükséges hozzá.

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Vissza az oldal tetejére

Kövesd Facebook oldalunkat,
értesülj elsőként friss cikkeinkről!