munkahelyváltás

Ideje a munkahelyváltásnak? – 5+1 kérdés, ami segíthet dönteni!

Sokszor előfordul, hogy úgy érezzük a munkahelyünkön, nem szeretnénk már tovább itt dolgozni. Egy-egy vita vagy egy munkahelyi konfliktus bárhol előfordulhat, azonban van, amikor nem árt feltenni magunknak a kérdés: valóban a megfelelő helyen vagyok? Ebben a cikkünkben összeszedtünk néhány kérdést, amely segít eldönteni, valóban ideje van-e a munkahelyváltásnak.

1. Kimerültség

Ha napról napra azt érzed, hogy fáradt vagy, alig várod, hogy hazaérj, esetleg egyre türelmetlenebb vagy ingerlékenyebb vagy, ideje elgondolkodnod azon, hogy belefáradtál-e a munkádba.

munkahelyi kimerültség


2. Előrelépés hiánya

Ha azt érzed, hogy már évek óta egy helyben toporogsz, pedig amikor felvettek a céghez, előrelépési lehetőséget ígértek, ideje elgondolkodnod azon, hogy nem ragadtál-e be a helyzetbe. Ha azt érzed, a felvételkor tett ígéretek közül semmi sem valósult meg, próbálj erről beszélni a vezetőiddel és ha csak ígérgetéseket kapsz, akkor ideje feltenned a kérdést: valóban ez az én helyem?


3. Munkahelyi légkör

Tény, hogy a munkahelyre nem szórakozni járunk, hanem dolgozni. Ugyanakkor, ha nem érzed jól magad az ottani közegben és alig várod, hogy kilépj az ajtón, az üres bájcsevegések pedig lefárasztanak vagy éppen a folyamatos veszekedések akasztanak ki, akkor tedd fel magadnak a kérdést: valóban ez az a közeg, ahol hosszútávon dolgozni szeretnék?

rossz munkahelyi légkör


4. Pocsék fizetés

Nos, ezen olyan túlságosan sokat nem kell magyarázni. Ha azt látod, hogy a fizetésed évek óta nem változik, miközben az árak csak nőnek, és egyre nehezebben tudsz kijönni a havi keresetedből vagy a havi félretett pénzösszeged hónapról hónapra kevesebb úgy, hogy az igényeid és az életszínvonalad nem változott, akkor érdemes elgondolkodnod a váltáson.


5. Visszajelzések hiánya

Időnként mindenkinek szüksége van visszajelzésekre. Ha az elmúlt években soha nem kaptál visszajelzést a munkád minőségéről, soha nem hallottál elismerő szavakat annak ellenére, hogy úgy érzed, mindent megtettél a jó eredmények elérése érdekében, érdemes feltenni a kérdést: valóban értékelik az erőfeszítéseimet ezen a munkahelyen?


6. Új dolgok kipróbálására, új feladatokra vágysz

Ha azt érzed, hogy a jelenlegi munkád és a feladataid nem kötnek le eléggé, ha unatkozol munka közben vagy egyszerűen úgy érzed, csak elpocsékolod az energiádat és más munkakört szívesebben töltenél be, jobban illik hozzád, akkor ideje elgondolkodnod a munkahelyváltáson.

Termékajánló

Lifefit jógamatrac

Clarins relaxáló testolaj

Saloos Relax bio test- és masszázsolaj

Bi-Oil levendulás masszázsolaj

Sixtol Palm aromadiffúzor

Yoga Flow illatos illóolaj keverék

Tervező naptár – különböző színekben

Kreatív tervező készlet

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Termékajánló

Vissza az oldal tetejére