húsvéti dekoráció

Húsvéti dekoráció készítése gyorsan és egyszerűen

Közeleg a húsvét, lassan elkezdjük a lakás dekorálását az ünnepre. Most egy olyan húsvéti hangulatú dekorációt hoztunk nektek, amelyet egyszerűen és gyorsan elkészíthettek, mégis igazán mutatós darabja lehet a húsvéti asztalnak.

A húsvéti tojásfa állítása sokaknak ismerősen cseng, de a szépen díszített tojásokat nem csak az udvaron vagy az utcán a fára, hanem bent a lakásban, kisebb ágacskákra is akaszthatjuk. A tojásfa állításának hagyománya ismereteink szerint Németországból gyűrűzött be kis hazánkba, de azt nem tudni, hogy legelőször kik és pontosan miért állítottak tojásfát. Mindenesetre az eredmény egy csodaszép, szemet gyönyörködtetően színes és látványos ünnepi dekoráció.

A tojásfa kisebb, benti változatát nagyon egyszerűen elkészíthetjük néhány faág és színes tojások segítségével.

 

húsvéti dísz

Milyen ágakat használjunk?

A faág lehet bármilyen faág, akár aranyeső, akár gyümölcsfaág, arra ügyeljünk, hogy vízbe téve az ágak kirügyeznek és virágok kinyílnak, így a vázába helyezett virágos ágacskák nem lesznek hosszabb életűek kettő, maximum három hétnél. Ha már most el szeretnénk készíteni a tojásfát az asztalra vagy a komódra, akkor érdemes barka ágakat gyűjteni és víz nélküli vázába helyezni – így a barka megszárad, nem pereg le és nem nyílik el idő előtt – majd erre akasszuk a színesre festett tojásokat.

 

húsvéti asztali dekoráció

Tojások kiválasztása

A tojásokat elkészíthetjük mi saját magunk is, boltban kapható tojásfestékkel vagy akrilfestékkel, de a gyerekeket bevonva akár temperával is díszíthetjük a tojásokat. Arra mindig ügyeljünk, hogy ne főtt tojásokat díszítsünk, és ne azt akasszuk az ágacskákra, hanem kifújt tojásokat, mert a főtt tojások súlya lehúzza az ágakat és felborul a kis fácskánk. Ha nincs kedvünk vagy időnk, esetleg kézügyességünk a tojások megfestéséhez, akkor bármelyik lakberendezési vagy dekorációs üzletben vásárolhatunk már előre megfestett színes kis tojásokat, amelyekből csodaszép barka-tojásfát készíthetünk. Ha kisebb dekorációt szeretnénk, akkor érdemes kisebb méretű tojásokat vásárolnunk, így egy vázába helyezett néhány szál ágra is egészen sok kis tojást akaszthatunk és nagyon látványos végeredményt kapunk. De akár papírból készült vagy általunk készített tojásokkal is dekorálhatjuk az ágacskákat.

papír dekoráció húsvétra


A díszítésbe a kisebbeket is bevonhatjuk, így igazi családi programot is csinálhatunk belőle.

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Otthon design - Gyerekszoba

Vissza az oldal tetejére

Kövesd Facebook oldalunkat,
értesülj elsőként friss cikkeinkről!