aranyeső

Vigyél be néhány faágat a lakásba! Miért? Most megmutatjuk!

A tél végének közeledtével nagyon sokan már repesve várjuk a tavaszt, a lágy szellőt, a virágok kellemes illatát, a zöldellő mezőket. Ha te is úgy várod a tavaszt, mint mi, akkor ajánljuk figyelmedbe az alábbi lakásdekor tippet.

Most egy régi, de szuper jól működő tippre szeretnénk felhívni a figyelmedet, ha esetleg még nem hallottál róla. 

Gyűjts ágakat és várj türelemmel

Sétálj ki a kertedbe vagy esetleg az erdő szélére és metszőollóval vágj le néhány faágat. Nem kellenek hosszú, vastag ágak, inkább csak vékonyabb, szerteágazó ágacskákat gyűjts össze. Ezeket az ágakat vidd be a lakásba és helyezd egy vízzel teli csinos kis vázába, majd várj türelemmel! A levágott ágacskák a szoba melegében szépen lassan rügyezni kezdenek és kihajtanak. Gyakorlatilag bármilyen ágat vághatsz, attól függően, hogy inkább zöldellő rügyeket vagy aprócska virágokkal teli ágakat szeretnél a vázában látni. Csodaszépen kihajt így a barka, a vadcseresznye, a meggyfa ága és gyakorlatilag bármilyen fa ágai.

rügyező ágak a lakásban

A mi személyes kedvencünk az aranyeső, amelyből minden februárban lecsípünk néhány ágat és bevisszük a nappalinkba, hogy már idő előtt élvezhessük a tavasz illatát.

aranyeső

Tapasztalatunk szerint a szobába bevitt ágak kellő napfény és víz hatására 1 hét elteltével már látványosan rügyezésnek indulnak, kb. 2 hét alatt teljesen kivirágoznak, és ha kellő gyakorisággal cseréljük a vizet a vázában, akkor ezt követően még akár 1-2 hétig is gyönyörködhetünk a látványban.

Arra ügyelj, hogy ne kopaszd meg nagyon a kerti gyümölcsfákat és csak olyan faágat vigyél be a szobába, amelyről tudod, hogy szereted a virágának az illatát. 🙂

képek: Canva Pro

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Otthon design - Gyerekszoba

Vissza az oldal tetejére

Kövesd Facebook oldalunkat,
értesülj elsőként friss cikkeinkről!