húsvéti asztali dekoráció

Egyszerű dekoráció ötletek a húsvéti teríték mellé

Mivel dekoráljuk az asztalt húsvétkor? Csodaszép asztali dekorációk kaphatóak a lakberendezési áruházak polcain, de előfordul, hogy nem találunk a saját ízlésünkhöz valót, vagy egyszerűen túlságosan drágának találjuk azt a kinézett darabot, amit el tudnánk képzelni az otthonunkban.

Most hoztunk nektek néhány egyszerű, de nagyszerű megoldást arra az esetre, ha szeretnétek gyorsan, mégis látványosan színes tavaszi hangulatba öltöztetni az ünnepi asztalt.

Színek

Ennek a dekorálási módnak az esetén a hangsúly a vidám, élénk színeken van. Válogass össze olyan tálakat, poharakat, tojástartót vagy porcelán kiegészítőket, amelyek kifejezetten szép, élénk színűek és párosítsd ezeket az asztalon, mintegy kompozíciót képezve. Egy aprócska színes tojástartó, egy sárga porcelántányér vagy éppen egy rózsaszín szalvéta mind-mind színesebbé teszik a terítéket. Arra ügyelj, hogy a színek egymáshoz passzoljanak, az összhatás harmonikus legyen és ne kusza.

 

húsvéti asztali dekoráció

 

húsvéti asztal dekorálása

 

Ha van egy kis időd, készíts nyuszi, tojás vagy virág formájú mézeskalácsot vagy linzert és ezekkel dekorálj. Egy kis tálkára kitéve nemcsak jól mutatnak, de igazán ízletesek is.

 

húsvéti asztal

 

húsvéti mézeskalácsok

Hirdetés

Ha szeretnéd a gyerekeket is bevonni, papírból is készíthettek aprócska asztali dekorációkat. Az alábbi képen látható kiscsibe például két nagyon egyszerűen megrajzolt formából kivágható és elkészíthető. Készítsetek muffinpapírba papírforgácsot zöld papírból (használhattok színes papírt vagy krepp papírt is) és ebbe állítsátok bele a csibét. A muffinpapírba ugyanilyen módon, zöld színű papírforgácsra a festett tojásokat is rakhatjátok, még tovább színesítve az asztali terítéket.


húsvéti dekoráció


A kicsikkel együtt megfestett tojásokat tehetitek az előbb említett módon muffinpapírba, de akár egy kis kosárkába, vagy egy szalmával / szizállal / raffiával bélelt fa fiókba vagy fa ládikába is.


kék tojások húsvétra


Ha nem akartok sokat vesződni az asztal díszítésével, fehér színű tojásból is pillanatok alatt varázsolhattok húsvéti dekort egy csinos kis szalag segítségével, a kisebb méretű dekortojások pedig igazán jól mutatnak egy csipkével átkötött pohárkában vagy fagylaltkehelyben.


rózsaszín tojások

Natúr színek

Ha szedünk néhány faágat vagy barkát, arra színes tojásokat aggatva a tojásfa az asztal méltó dísze lehet. A festett tojások a tortatálra is kerülhetnek díszítésként, néhány selyemvirág fej kíséretében, hiszen ki mondta, hogy azon kizárólag csak tortát tálalhatunk? 🙂

 

húsvéti tojásfa

 

Ha visszafogottabb, kevéssé színes dekorációt szeretnél gyorsan összerakni, arra nagyon jók a fürjtojások és a natúr, festés nélküli tojás is. A tojásokat kifúrva a tetején lévő lyukba vékony dekorfilcből vágott füleket illeszthetünk, majd egy fekete filccel mosolyt csalhatunk a tojásokra, így pillanatok alatt elkészül a tojásnyuszink. 🙂 A fürjtojásokat pedig számtalan módon variálhatjuk, készíthetünk belőlük visszafogott stílusú tojásfát – néhány barkaág segítségével – vagy formázhatunk a kezünkkel szalmából vagy vékony ágacskákból kis fészkeket a tojásoknak, de akár papír ültetőcserépbe is tehetjük, hogy igazán természetközeli dekorációt kapjunk végeredményül.

Bármelyik megoldást is választjuk, a lényeg, hogy kikapcsolódásként éljük meg a készülődést és örömmel várjuk az ünnepet.

képek: Canva Pro

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Otthon design - Gyerekszoba

Vissza az oldal tetejére

Kövesd Facebook oldalunkat,
értesülj elsőként friss cikkeinkről!