motiváció

5 egyszerű dolog, ami elengedhetetlen a motiváció fenntartásához

A motiváltság elérése nem elegendő, fontos, hogy a motiváció fennmaradjon ahhoz, hogy igazán meg tudd valósítani önmagad, el tudd érni a céljaid vagy egyszerűen csak hatékonyan végezhesd a munkád vagy a napi rutinfeladataid.

A sikeres emberek az alábbi pontokat mindig igyekeznek betartani annak érdekében, hogy a kellő motivációjuk mindig fennmaradjon és el tudják érni a kitűzött céljaikat:

Álomtábla (vision board)

Készíts álomtáblát, ami nem más, mint egy üres lap, amelyre felírod, felrajzolod a célodat, amelyet el szeretnél érni. Ez segít majd összpontosítani a célodra akkor is, amikor a nehézségek elhalványítják azt előtted.

 

vision board

Inspiráció

Jó, ha van inspirációnk, hogy a kevésbé lelkes pillanatainkban is erőt merítsünk belőle. Legyen egy motiváló idézet, vagy egy fénykép arról, akire igazán felnézel, a lényeg, hogy amikor ránézünk, akkor tudjuk, hogy mi az, ami segít a kevésé sikeres időszakokban is. Ha van kedvenc motivációs idézeted, nyomtasd ki vagy írd fel egy nagy táblára és tedd ki a faladra, hogy mindig szem előtt legyen és bármikor ránézel, jó érzéssel töltsön el.

Pozitív gondolatok

Mindig figyelj a gondolataidra: maradj pozitív! Ne engedd, hogy a negatív gondolatok eluralkodjanak rajtad, ne engedj a félelmeknek és az aggodalmaknak. Olvass motiváló könyveket, nézz motiváló filmeket és keresd pozitív hozzáállású emberek társaságát.

 

pozitív gondolkodás

Bátorítás

Bátoríts másokat is a céljaik elérésére. Beszélgess a körülötted élő emberekkel a motiváció fontosságáról, inspiráljátok egymást, oszd meg a pozitív tapasztalataidat, de ne arroganciával, hanem szeretettel. Így a közösségi szellem segít a motiváció megtartásában, ráadásul hasznos ötletekkel is gazdagodhatsz, és ha te motiválsz másokat, azzal közben érdekes módon saját magadat is motiválod!

Légy kreatív!

Mindig hagyj magadnak időt valamilyen kreatív tevékenység végzésére. Ez lehet valamilyen kézműves tevékenység, vagy versírás, de lehet kertészkedés vagy bármi, ami feltölt energiával. A lényeg, hogy kicsit kiszakítson a hétköznapokból, energiával töltsön fel és közben fejlessze a kreativitásod.

 

légy kreatív

Ha ezekre odafigyelsz, sokkal könnyebben maradhatsz motivált! 🙂

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Vissza az oldal tetejére

Kövesd Facebook oldalunkat,
értesülj elsőként friss cikkeinkről!