lakberendezési ötletek

10 tipp a lakás frissítésére

Időnként kedvünk támad egy kis újdonságot vinni az otthonunk berendezésébe, de ehhez nem feltétlenül szükséges megterhelni a családi kasszát, sokszor elegendő egy-egy apróság megváltoztatása. Ebben a cikkünkben olyan tippeket hoztunk neked, amelyekkel egy kis frissességet tudsz csempészni az otthonodba.

1. Tapétázd ki egy szekrény belsejét

Ha van olyan szekrényed, aminek már unod az egyszerű színeit, tapétázd ki a belsejét valamilyen kellemes mintázatú tapétával.

szekrény tapétázása


2. Dobd fel a falat egy kis plusz színnel

Ha van egy egyszínű, kissé unalmas falfelületed, dobd fel egy kis festéssel. Az étkezőasztal mögé vagy az olvasósarokba könnyedén festhetsz egyszerű mintát, kört vagy egy nagyobb négyzetet. Az ágy mögé pedig a háttámla helyére is festhetsz mutatós mintát, akár egy ál-háttámlát is :), ami egy kicsit feldobja a hálószoba falát.

fal festése egyszerűen


3. Vigyél egy üde színt a nappaliba

Válassz ki egy tetszőleges színt a nappalidba, ami lehetőleg jól passzol a már meglévő színekhez, de kellően üde és friss ahhoz, hogy kissé ki is tűnjön. Egy vidám sárga vagy mustársárga szín, vagy egy kis türkiz jól mutat a fehér vagy világos árnyalatú elemek között. Fesd át az álkandallót, szerezz be néhány díszpárnát az adott színben vagy plédet, ágytakarót, asztalterítőt, esetleg kisebb lakberendezési elemeket: vázát, képkeretet vagy egyéb apróságokat a kiválasztott színben.

színes nappali


4. Rendezd át a fészert

A fészer átpakolása mindig egy olyan feladat, amit szívesen halogatunk, tologatunk. Pedig valójában egyszer kell ügyesen rendbe tenni és onnantól kezdve már könnyű a rendben tartása. Szerezz be fém polcokat, tároló kosarakat, tervezd meg, mit hová tudsz rendezni és szánj rá egy hétvégét a fészer rendberakásának. A végeredménytől sokkal jobban fogod érezni magad, ráadásul a rendszerezés ki is kapcsol, eltereli a gondolataidat az éppen aktuális problémákról, feladatokról, amelyeken pörög az agyad.

fészer rendszerezése


5. Fűszertároló a fürdőszobában? Miért ne?!

Ha nincs elegendő helyed a fürdőszobai piperecuccoknak, szerelj fűszertartót a fürdőszoba falára. Bármilyen furcsán hangzik is, tökéletesen funkcionál és még esztétikus is lehet.

fürdőszobai polc fűszertartóból


6. Függöny helyett fólia a konyhaablakba

Ha szeretnél egy kicsit világosítani a konyhán, vedd le a függönyöket és a konyhaablak alját takard el mutatós ablakfóliával. A fényt átereszti és még mutatós is, miközben nem sötétíti a helyiséget.

 

7. Frissítsd a függönyeidet

A függönyök cseréjével az egész helyiség hangulatát megváltoztathatod.

függöny és ablakfólia

 

8. Öltöztesd fel a lépcsőt

A lakás festéséről mindenkinek a falak jutnak eszébe, pedig ugyanúgy, ahogyan a bútorokat, a lépcsőt is fel lehet frissíteni egy kis színnel. Akár minden lépcsőfokot más-más színre, akár egy színre is festheted, de ha a festéssel nem akarsz bajlódni, egy érdemes mintájú öntapadós fóliával vagy tapétával is látványos eredmény érhető el.

színesre festett lépcsőfokok

 

9. Varrj fürdőszobai tárolókat

Készíts kis textiltárolókat a fürdőszobába, amelyeket koszolódás esetén csak bedobsz a mosógépbe és könnyen tisztára moshatsz. A fürdőszoba hangulatát is feldobhatod színben hozzá passzoló színes kis textiltárolókkal.

textiltároló a fürdőszobában

 

10. Dekorálj zölddel

A természet üde színei és a zöld növények midig frissességet visznek otthonodba. Akassz virágtartókat a falra és ültess bele évelő növényeket, vagy a verandára, esetleg a teraszra akár növényfalat is készíthetsz.

dekorálás zöld növényekkel

Via
képek: idealhome.co.uk

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Otthon design - Gyerekszoba

Vissza az oldal tetejére

Kövesd Facebook oldalunkat,
értesülj elsőként friss cikkeinkről!