lakberendezési tippek

10 lakberendezési trend, ami újra hódít!

Szőrme szőnyegek

A szőrme szőnyegek a 70-es években voltak nagy divatban. Az idő múlásával kikopott az otthonokból, de most újra visszatért és már nem csak a klasszikus színekben. Manapság gyönyörű pasztellszínekben is megvásárolhatod, és a valódi szőrmeszőnyegek helyét átvették a műszőrméből készült darabok.

Zsúrkocsik

A zsúrkocsik az 50-es években élték virágkorukat, majd lassan a feledés homályába merültek. Most ismét ezekre a kerekes csodákra vágyunk, egyre több lakásban találkozhatunk ilyen darabokkal.

Makramé

A bohó lakberendezési stílust kedvelők a mai napig nem tudnak betelni a makraméval, a csomózási technikával készült zsinóros, szövött textíliával, amely a 70-es években szinte minden otthonban díszítette a falakat. Napjainkban makramé falikárpitokat, növénytartókat, párnákat és függönyöket is találhatunk a lakberendezési katalógusok hasábjain.

Rattan bútorok

A 60-as években volt nagy divatja a rattan bútoroknak, de manapság ismét előkerültek. A rattan tökéletesen illeszkedik a természetes anyagokat használó elemekkel berendezett lakásokba és jól passzol a jelenleg divatos eklektikus, funky és boho enteriőrökbe is.

Bézs szín

A bézs szín újra visszatért. Kevés árnyalat képes olyan nyugalmat árasztani, mint a bézs szín. Semlegessége tökéletes alapot biztosít olyan helyiségekbe, mint a konyha vagy a vendégszoba, amelyeket a bézs mellett akár élénk, akár pasztell színű kiegészítőkkel feldobhatunk. 

bézs színű fal

Sárgaréz és arany

A bézshez hasonlóan a sárgaréz és az arany is kellemes melegérzetet kölcsönöz minden térnek. Míg a rózsaarany és a rozsdamentes acél régóta népszerű, a sárgaréz szépen lassan újra átveszi az uralmat a konyhákban és a fürdőszobákban. Csaptelep, szekrénygomb, ajtókilincs… vagy bármilyen kiegészítő elképzelhető sárgaréz színben.

Baldachinos ágyak

A baldachinos ágyak hosszabb-rövidebb időre mindig visszatértek, most úgy tűnik, újra hódítanak. A baldachin kellő lágyságot kölcsönöz a hálószobának, pasztellszínekkel ötvözve kifejezetten kellemes látványt nyújt. A baldachin segít még intimebbé tenni a hálószobát, meghittséget és nyugalmat áraszt.

baldachinos ágy

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Otthon design - Gyerekszoba

Vissza az oldal tetejére

Kövesd Facebook oldalunkat,
értesülj elsőként friss cikkeinkről!