nappali ötletek

Nappali ötletek kis alapterületű  nappalikhoz

Egy kis alapterületű nappali berendezése mindig nehéz feladat, azonban ha ügyelünk néhány apróságra, máris szuper dolgokat hozhatunk ki egy unalmas lakásból is. A játék a színekkel, formákkal és a fénnyel, csodákra képes 🙂

Válassz az ülőgarnitúra helyett egy kényelmes, akár nagyobb méretű fotelt

Egy nagyobb kanapé gyorsan megtölti a teret, és rengeteg értékes helyet vesz el. Egy nagyobb méretű fotelben kényelmesebben tudsz olvasni, pihenni, a vendégek fogadására pedig érdemes lehet egymásba rakható székeket vagy kis puffokat beszerezni:

fotel a nappaliban


Nagyítsd a teret optikailag falfestéssel

A falakat ne a hagyományos módon, egyszínűre fesd, hanem vigyél bele egy törést vízszintesen vagy függőlegesen. A belmagasság a függőleges csíkoktól optikailag nagyobbnak fog tűnni, nem lesz olyan érzeted, mintha egy szűk helyen ücsörögnél. A vízszintes csíkok vagy a vízszintes festés pedig szélesíti a teret:

vízszintes festés a nappaliban


Nyiss egy tálalónyílást a konyhából a nappali felé

A nappali és a konyha közé bevágott egyszerű téglalap alakú nyílás mindkét helyiséget nagyobbnak láttatja, ráadásul plusz fényt enged át. Emellett igen hasznos is, ha vendégváráskor nem kell a kis konyhából a szintén kicsi nappaliba szaladgálnod például a süti tálalásakor:

konyha és nappali összekötése


A kis ablakokat cseréld nagyobbakra

Semmi sem tágítja úgy a teret, mint a természetes fény. Ha van rá lehetőséged, legalább az egyik falon cseréltesd le a kis ablakot mennyezetig érő ablakra és így sokkal világosabb teret kapsz. Ha az ablak elé növényeket is tudsz ültetni, akár csak cserépben is, azzal sokkal természet közelibbé is teheted a nappalit:

nagyméretű ablakok a nappaliban


Válassz kis helyigényű tárolóbútorokat

Igyekezz olyan bútorokat választani, amelyek kis helyigényűek. Egy falnak támasztott létrapolc alá még gond nélkül pakolhatsz be esztétikus tárolódobozokat is, amelyekbe rengeteg apróságot pakolhatsz:

létrapolc fehér színben


Takaríts meg helyet fali lámpákkal

Kis alapterületű helyiségekben minden hely értékes. Az állólámpákat cseréld le fali lámpákra, így azok sem foglalnak el helyet, ráadásul ha átgondolva, megfelelő helyre rögzíted azokat, jobb fényhatást érhetsz el velük, mint az állólámpákkal:

fali lámpa


Válassz világos falszíneket

A sötét, mély színek összenyomják a teret, ezért érdemes világosabb árnyalatokat használni. A fehér, a bézs, vagy a halvány pasztellszínek mindegyike segít optikailag nagyobbnak láttatni a teret:

világos nappali ötlet

Via

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Otthon design - Gyerekszoba

Vissza az oldal tetejére

Kövesd Facebook oldalunkat,
értesülj elsőként friss cikkeinkről!