Manóca pelus

Manóca pelus

Az ünnepi szezon közeledtével kézműves karácsonyi ajándékok cikksorozatunkban olyan magyar kézműves alkotókat mutatunk be nektek, akik minőségi alapanyagokból, aprólékos munkával, szívvel-lélekkel készült csodákat alkotnak! Idén vásárold meg a karácsonyi ajándékokat magyar kézművesektől!

Ebben a cikkünkben a Manóca pelus alapítóját és gyönyörű termékeit mutatjuk be nektek!

Kissné István Beatrix vagyok, két rettenetesen zsivány fiú anyukája és a Manóca megálmodója. Már tinédzserként szerettem az egyedi darabokat, sok ruhát terveztem és egy idő után neki is álltam elkészíteni azokat. Azonban a szakma megszerzéséig sok vargabetűt írtam le: végül nagyobb fiam születése után, és  mosipelusok megszeretésével érkeztem el ahhoz, hogy a hobbimból szakma és hivatás váljon.

Újdonsült édesanyaként sok nehézséggel néztem szembe és bizony az eldobható pelenka is okozott fennakadásokat. Erre adott megoldást a mosható pelenka, amiknek már rég nincs közük a nejlon „gumibugyikhoz”, teljesen bababarátak és mosógép kompatibilisek! Nem csak egy tudatosabb szemléletmódot kaptam általa, de egy teljesen új és izgalmas útra is terelt, amelynek hála a Manóca is megszületett. Kezdetben modern mosható pelenkák, hozzá tartozó kiegészítők és zero waste termékek készültek műhelyemben.

Később, a női szabó szakma megszerzésével Manóca kínálata bővülhetett a mosipelus kompatibilis és babával együttnövő ruhákkal is. Különleges szabásuknak köszönhetően valóban több méreten át tudja hordani a kicsi. Prémium minőségű alapanyagoknak köszönhetően pedig a sok nyüstölés mellett is el lehet tenni a kistesónak.

Persze az édesanyákat sem akartam kihagyni a jóból, így egy ideje ők is találhatnak maguknak praktikus és csinos darabokat, akár a csöppségekével összhangban.

Műhelyemben kis darabszámban, vagy egyedi megrendelésre készülnek a mosipelusok és ruhák. Saját magamból kiindulva, több extrém mintát is tartok, hogy a bevállalósabbak is megtalálják az ízlésüknek megfelelőt. Karácsonyra pedig mindig készülök néhány nagyon ünnepi és persze pár visszafogottan ünnepi darabbal. Előző karácsonyra egy régi vágyamat valósítottam meg és elkészült a fiaimmal közös (nem teljesen ünnepi) szettünk, aminek a darabjait mindannyian viseljük még idén is!

Mert Manócánál minden Manó és Anyu is Menő!

Nagyításért kattints a képekre!

Gyere és válogass a Manóca pelus termékei közül, hogy karácsonyra igazán csodaszép kézműves ajándékokkal kedveskedhess szeretteidnek!

Facebook/Instagram/TikTok: @manocastyle

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Vissza az oldal tetejére

Kövesd Facebook oldalunkat,
értesülj elsőként friss cikkeinkről!