pavilon a kertbe

Kerti pavilon szemle – mit? mennyiért?

Nyáron nagyon jól esik egy kicsit a hűvösbe húzódni és éppen ezért igyekszünk a kertünkbe árnyékot varázsolni. Miért ne tehetnénk ezt egyszerűen , mégis stílusosa? A pavilonok és a kerti pergolák tökéletesen alkalmasak erre a célra, ráadásul mutatósak és hangulatosak is.

Ha kerti sátrat, pavilont vagy pergolát szeretnénk a kertünkbe, érdemes előtte a kertben kialakítani a megfelelő helyet, ahol kellemesen üldögélhetünk majd az árnyékban. A pavilont rakhatjuk térkövezett udvarra és füves udvarra is, de arra mindig célszerű figyelni, hogy a terep sík legyen. Ha Nem szeretnénk füves területre tenni, de térkövezni sem szeretnénk az udvarunkat, akkor szuper megoldás lehet kavicsokkal borítani az adott területet, ahová a pavilont szánjuk. A kavicsos területnek elegendő éppen akkorának lennie, amekkora alapterületű pavilont szeretnénk felállítani. A kavicsos terület széleit meghatározhatjuk néhány lefektetett térkővel vagy szegélyezhetjük is, így a fűnyírás sem fog gondot okozni a pavilon mellett.

 

pavilon a fűre

 

Kíváncsiak voltunk, ezért megnéztük, milyen árfekvésben, milyen termékekhez juthatunk hozzá az idén! A nagy kerti szakáruházakban is érezhető az árak emelkedése, de viszont most a webshopokra koncentráltunk, ahonnan bárki kényelmesen vásárolhat utazás nélkül. A pavilonok esetében ráadásul igen sok helyen ingyenes a szállítás költsége, így nem kell a szállítási árakkal kalkulálnunk

1. Alacsony árfekvés, kevésbé tartós megoldás

Ha kifejezetten alacsony árfekvésű termékeket keresünk, akkor ideális választás a klasszikus műanyag  oszlopos, oldalfalak nélküli kisméretű kerti pavilon. Ezek előnye, hogy jellemzően már 10 és 20 ezer forint között beszerezhetjük, ugyanakkor számolnunk kell a hátrányával is: a műanyag oszlopok kifejezetten erős szélben vagy viharban könnyen kifordulnak a helyükről, sokkal kevésbé tartósak, mint fémből készült társaik. A pavilonok anyaga pedig a nyári napsütésnek köszönhetően jellemzően egy vagy maximum két nyarat bír ki, a textil egyszerűen meggyengül, vagy szétfoszlik. Saját tapasztalatunk az, hogy a legutoljára vásárolt ilyen termék nálunk egy nyarat bírt, a pavilont szerettük volna eltenni a következő szezonra, de a nyár végén azt tapasztaltuk, hogy a textil nem bírta a gyűrődést 🙂 és egyszerűen elszakadt már a legkisebb hajtogatástól is. Ettől függetlenül, a nyarat kibírta és nagyon jó szolgálatot tett a nyári melegben.

2. Közepes árfekvés, stabilabb oszlopok

A következő kategóriában azokat a pavilonokat találtuk, amelyek jellemzően már fém vázzal szereltek, az összeállításuk is másképpen történik, mint az előzőleg említett pavilonoknak. Könnyebben és gyorsabban felállíthatók, mint műanyag oszlopos társaik. Az oszlopok anyaga acél, a pavilonok magassága általában állítható és a pavilon anyaga jóval strapabíróbb, mint az előző kategóriás sátraké. Az árak már szélesebb skálán mozognak: 40 ezer forint magasságában már találhatunk 3×3 méteres alapterületű pavilonokat, de néhány tízezer forinttal magasabb árkategóriában akár 6 oszlopos, téglalap alapú pavilonokat is beszerezhetünk, amelyek a nagyobb családoknak vagy társaságoknak kerti összejövetelekre is tökéletesen alkalmas, vagy éppen hatszögletű pavilonnal is feldobhatjuk a kertünket.

3. Grillező pavilonok

Ahogyan a neve is sokatmondóan sugallja, a grillező pavilonokat kifejezetten a nyári grillszezon ihlette. A pavilonok strapabíró acélból készültek, kétrétegű tetővel, amely biztosítja a levegő áramlását, a mennyezeten lámpa felfüggesztésére alkalmas kampó található. A grillpavilonok mindkét oldalán elegendő tároló és akasztó található az edények és tálak elhelyezésére a biztonságos grillezéshez. Árkategóriában az első két árkategóriát egy lépcsőfokkal haladja meg, jelenleg 90 és 100 ezer forint között mozog.

4. Stílusos pergolák

Mind minőségben, mind árkategóriában nagyobb ugrást jelentenek a kerti pergolák, amelyek kis túlzással végtelen variációban kaphatóak. A pergolák elsősorban azok körében nagyon kedveltek, akik hosszú távú megoldást keresnek a kert egyes részének beárnyékoltatására. A pergolák ára 200 ezer forinttól akár másfél millió forintig is terjedhet, de az árak elsősorban az igényektől függenek. Visszafogottabb, letisztultabb pergolákat már pár alacsonyabb árakon is vásárolhatunk, de egy látványos, nagy méretű, kerti partikhoz is alkalmas pergola elérheti az egymilliós árkategóriát is.

IDE kattintva találsz további strapabíró alumínium pergolákat.

Bármilyen terméket is választunk, elsősorban vegyük figyelembe, hogy mekkora területre és milyen céllal szeretnénk a pavilont felállítani: nyári délutánokon kellemes hűsöléshez keresünk pavilont, vagy esetleg nagyobb baráti összejöveteleket, sütögetést, grillezést is szeretnénk a kertünkben tartani. Mindig a célnak megfelelően válasszuk ki a számunkra tökéletes darabot. 

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Otthon design - Gyerekszoba

Vissza az oldal tetejére

Kövesd Facebook oldalunkat,
értesülj elsőként friss cikkeinkről!