nikolettdekor-képe

Gyantacsodák – gyönyörű alkotások

Az ünnepi szezon közeledtével kézműves karácsonyi ajándékok cikksorozatunkban olyan magyar kézműves alkotókat mutatunk be nektek, akik minőségi alapanyagokból, aprólékos munkával, szívvel-lélekkel készült csodákat alkotnak! Idén vásárold meg a karácsonyi ajándékokat magyar kézművesektől!

Ebben a cikkünkben a Gyantacsodák márka alapítóját és csodaszép termékeit mutatjuk be nektek!

Csarnai-Török Nikolett vagyok a Gyantacsodák márka megálmodója!
Epoxi gyantából készítek lakberendezési dekorációkat, faliképeket, faliórákat, tálcákat és egyéb dekoratív használati tárgyakat.

A Gyantacsodák márka első lépései

Mint minden vállalkozás, ez sem indult zökkenőmentesen, de a kreativitás és a lelkesedés segítette minden egyes lépésemet, ezernyi próbálkozás és rengeteg tanulás útján végre megszületett a Gyantacsodák márka, ami mára számomra már jóval több, mint hobbi, az életem szerves részét képezi és szinte a gyermekemként tekintek rá.

Találkozásom az epoxi gyantával

Mindig csodálattal néztem a gyantából készült alkotásokat és tudtam, egyszer nekem is részt kell vennem az alkotói folyamatban, képtelen voltam ellenállni a gyantából készült, hívogatóan csodás szépségeknek és az elkészítésükben rejlő számtalan kihívásnak.

Az epoxi gyanta nem más, mint egy két komponensből álló, áttetsző folyékony anyag, amit ha megfelelő arányban összekeverünk, akkor kikeményedik. Rengeteg gyönyörű effektet elérhetünk különféle adalékanyagokkal, csillogó porokkal, áttetsző tintafolyadékokkal, és sűrű telített színű pasztákkal, valóban csak a képzeletünk szab határt annak, milyen végeredményt szeretnénk.
Ugyanakkor a gyantával történő munkafolyamatok veszélyesek is a munka során felszabaduló gázok miatt, éppen ezért csak megfelelő védőfelszereléssel, speciális maszkkal és gumikesztyűvel dolgozhattam vele, ami eleinte furcsának tűnt, de mára már teljesen hozzászoktam. Az első próbálkozások alkalmával több kilónyi gyanta végezte a szemeteskukában és fájó szívvel bár, de rengeteget tanultam ezen esetekből is. Rendkívül sok információt gyűjtöttem, éjszakákon át olvasgattam újabb és újabb ötletek után kutatva, míg végül rátaláltam a számomra legmegfelelőbb technikákra és alapanyagokra. A kudarcok nem megbénítottak, hanem fejlődésre inspiráltak, így ma már bátran kísérletezek újabb és újabb szépségek megalkotásával. 

Számomra legkedvesebb termékek

Személyes kedvenceim a csillogó faliképek és minden olyan termék, amelyre élethű óceáneffektet varázsolhatok. Kifejlesztettem egy olyan virágszárítási technikát, amelynek köszönhetően a saját magam által szárított virágok örökre megőrizhetik szépségüket a gyantába zárva.

Rendszerint egyedi kéréseket teljesítek a megrendelések során, így minden egyes alkotásnak saját története van, és így örök emlékként, rendkívül hosszú élettartamú egyedi kézműves termékeket ajándékozhatsz szeretteid számára!

Legkedvesebb munkáim azok a darabok, amelyeket a megrendelő által összegyűjtött nyári emlékeiből, nyaralás alkalmával gyűjtögetett kagylókból, csigaházakból, kövekből alkothatok. Esküvőre is gyakran készítek lakatceremóniás faliképeket, amelyre az esküvőn felhelyeznek egy-egy lakatot, majd a kulcsokat eldobják, így szimbolizálva az örök összetartozásukat. Az  esküvőt követően a kép az újdonsült házaspár falára kerül, hogy mindig emlékeztesse őket életük legszebb és legboldogabb napjára.

Karácsonyra gyakran kérnek tőlem faliképet a szeretteiknek, az ő kedvenc színeivel, így a karácsonyi ajándék egész évben a falon díszeleghet és emlékezteti az ajándékozottat a közös barátságra vagy az ajándékozó iránti szeretetére.

A Gyantacsodák tovább száguld a fejlődés felé

Számtalan ötletem van, amit szeretnék még megvalósítani, szerencsére folyamatosan fejlesztik az új alapanyagokat, amelyeket elsőként szeretnék majd kipróbálni, így bővítve a termékpalettámat és úgy érzem, a jövő és rengeteg újdonságot és fejlődési lehetőséget tartogat a Gyantacsodák számára!

Nézd meg elkészült termékeimet és vedd fel velem a kapcsolatot, ha te is egy igazi örökajándékkal szeretnéd meglepni a szeretteidet!

Nagyításhoz kattints a képekre!

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Vissza az oldal tetejére

Kövesd Facebook oldalunkat,
értesülj elsőként friss cikkeinkről!