sárga otthon dekoráció

Dekoráljunk sárgával – vigyük be az otthonunkba a vidámságot!

A sárga színről sokaknak az irigység jut eszébe, pedig a sárga valójában egy energikus, vidám, üde szín lehet bármely otthonban. A sárga szín energiával tölt fel, jobb kedvre derít és segít csökkenteni az aggodalmak okozta stresszt.

A sárga szín a lakberendezésben újra és újra nagy figyelmet kap, nem szabad megfeledkeznünk azonban arról sem, hogy a szín túlzásba vitt használata nem szerencsés. Ha túlságosan vidám hangulatúra tervezzük például a hálószobát vagy az olvasósarkot, akkor nem tudunk majd igazán jót pihenni egy fárasztó nap után, hiszen az intenzív szín folyamatosan zavarni fogja a szemünket.

Hol van az egyensúly, hogyan használjuk a sárga színt dekoráláshoz?

A sárga szín használata

A sárga szín használata nagyban függ attól, mit szeretnénk vele elérni. Ha csak egy kicsit szeretnénk feldobni a már megunt enteriőrt, akkor néhány apróbb lakberendezési kiegészítő tökéletesen megteszi, például egy sárga váza, egy-egy díszpárnahuzat, vagy néhány szál sárga-narancssárga virág. A tavasz beköszönte előtt bátran használhatunk élethű selyemvirágokat is, amelyek nem hervadnak el pillanatok alatt, így sokáig díszei lehetnek otthonunknak.

Az ablakba ültetett kaktuszhoz és kisebb növényekhez használhatunk sárgára festett kaspókat vagy cserepeket, akár az erkélyre kiültetett növényeknél is, így színesítve ezzel az erkélyt vagy a gangot.

sárga virágcserép

Ha nagyobb felületet szeretnél dekorálni, jó választás a sárga színekben pompázó ágytakaró, vagy huzat az ülőgarnitúrára, de akár a függönyöket is lecserélheted sárga színűre.

sárga ágytakaró

A sárga színű kisebb bútordarabok látványosan feldobják a helyiséget.

Ha pedig valami nagyobb változásra vágysz, bátran fesd a szoba egyik falát a sárga bármely árnyalatára. Arra ügyelj, hogy ha az egész helyiséget sárgára szeretnéd festeni, akkor világosabb sárgát vigyél fel a falra, hogy ne keltsen vibráló hatást.

sárga fal

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Otthon design - Gyerekszoba

Vissza az oldal tetejére

Kövesd Facebook oldalunkat,
értesülj elsőként friss cikkeinkről!