A zöld tea egy igen jól ismert és népszerű teafajta. Több, mint ötezer éve ismerik és fogyasztják a világ különböző országaiban. A kínai tradicionális orvoslásban már évezredek óta előszeretettel használják számos jótékony hatásának köszönhetően. Az ázsiai országokban némiképp nagyobb népszerűségnek örvend, mint például Európában, azonban a különféle gyógynövényekkel és gyümölcsökkel kevert, ízesített zöld teák egyre keresettebbek már nálunk is.
A zöld tea kedvező hatásai a szervezetre
Koffeintartalmának köszönhetően élénkít, segít ébren maradni, fokozza a koncentrációt, és serkenti az agyműködést. Koffeintartalma egy csészében (2,5 dl) körülbelül 20 mg, ami lassan szívódik fel, így hosszabban fejti ki hatását, mint a kávé, ugyanakkor a lassú felszívódásának köszönhetően nem terheli meg a szívet úgy, mint a folyamatos kávéfogyasztás.
Segít a fogyásban: a benne lévő epigallocatechin-gallátnak köszönhetően megelőzi az elhízást és csökkenti a felesleges, lerakódott testzsír égetését. Fogyókúrához javasolt a teát cukor és egyéb édesítők használata nélkül fogyasztani.
Antioxidáns hatású, hozzájárul a szívbetegségek, a cukorbetegség és számtalan idült jellegű betegség kialakulásának megelőzéséhez.
A benne megtalálható vitaminokkal (B1, B2, C, E, P) és ásványi anyagokkal segíti immunrendszerünk működését és egészségünk megőrzését.
Zöld tea elkészítése és napi adagja
Koffeintartalmának köszönhetően élénkít, segít ébren maradni, fokozza a koncentrációt, és serkenti az agyműködést. Koffeintartalma egy csészében (2,5 dl) körülbelül 20 mg, ami lassan szívódik fel, így hosszabban fejti ki hatását, mint a kávé, ugyanakkor a lassú felszívódásának köszönhetően nem terheli meg a szívet úgy, mint a folyamatos kávéfogyasztás.
Segít a fogyásban: a benne lévő epigallocatechin-gallátnak köszönhetően megelőzi az elhízást és csökkenti a felesleges, lerakódott testzsír égetését. Fogyókúrához javasolt a teát cukor és egyéb édesítők használata nélkül fogyasztani.
Antioxidáns hatású, hozzájárul a szívbetegségek, a cukorbetegség és számtalan idült jellegű betegség kialakulásának megelőzéséhez.
A benne megtalálható vitaminokkal (B1, B2, C, E, P) és ásványi anyagokkal segíti immunrendszerünk működését és egészségünk megőrzését.