véroxigénszint csökkentése

A véroxigénszint növelése

Gyakran érzed magad fáradtnak? A fáradtság és a kimerültség megnehezíti az életed? Ennek egyik okozója a véroxigénszint csökkenése is lehet. Növeld természetes módon a véroxigénszintedet! Nem szükséges drasztikus változásokat véghezvinni az életmódodban, hogy növelhesd az oxigén mennyiségét a vérben, csupán néhány jó szokást kell beiktatni a mindennapi rutinodba.

Könnyű edzés

Ahhoz, hogy a vérünkben megfelelő legyen az oxigén szintje, érdemes rendszeresen mozogni. Mozgás közben a sejtjek gyorsabban égetik az oxigént, mint ülés vagy fekvés közben és ahogy nő a szén-dioxid szintje a vérben, az agy növeli a légzési sebességet, hogy több oxigénhez juthasson. A tüdő és a szív optimális kapacitással működik edzés közben, hogy több oxigént vehessen fel. Tudományos kutatások során megfigyelték, hogy edzés, mozgás közben nő a vér oxigénszintje. Iktass be mindennap egy kis sétát, akár a munkahelyről hazafelé, akár délután a parkban és máris tettél az egészségedért.


Ügyelj a helyes testtartásra

Lehet, hogy nem gondoltad volna, de a testtartásnak és annak a véroxigénszintre való hatása sokkal jobban összefügg, mint elsőre hinnénk. Ha dőlt testtartásban állunk vagy ülünk, az bizonyos mértékben akadályozza a légzési folyamatot. Ennek eredményeként kevesebb oxigén jut a sejtekbe. Érdemes kiegyenesedett háttal állni és ülni, hogy ne nyomjuk össze a mellkasunkat és ne csökkentsük a tüdőnk kapacitását.


A szén-dioxid és a szén-monoxid belégzésének elkerülése

Próbáld meg elkerülni azokat a területeket, ahol a szén-monoxid és a szén-dioxid koncentrációja magasabb. A városban nehéz ilyen területeket találni, de ennek ellenére próbáld meg elkerülni a nagy forgalmú utakat. Sétálj kisebb mellékutcákon hazafelé, vagy a parkon át – ha megteheted. Ha több időt töltesz a friss levegőn, ahol kisebb a légszennyezettség, a véráram nagy mennyiségű oxigénhez jut. Ültess fákat, bokrokat a kertedbe, hogy a lehető legjobb legyen a levegő a közvetlen környezetedben. Ezek mellett mindig ügyelj otthonod helyiségeinek megfelelő szellőzéséről is, naponta egyszer legalább szellőztess ki rendesen minden helyiségben.

mélylégzés


Mélylégzés technikák elsajátítása

Ha azt szeretnéd, hogy szervezeted több oxigénhez jusson, érdemes elsajátítani valamilyen mélylégzési gyakorlatot. Ezeknek alapvetően a lényege, hogy nagyon lassan, mélyre szívod be a levegőt, kicsit benntartod, majd lassan engeded ki. Így a tüdőd megtelik levegővel, benne oxigénnel és a lassú légzésnek köszönhetően nem leheled ki azonnal a belélegzett levegőt.


Alkohol és dohányzás kerülése

Az alkoholfogyasztás és a dohányzás csökkenti a véroxigénszintet, így ezek elhagyásával is újabb lépést teszel az egészséges életmód felé.

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Egészségmegőrzés - Termékajánló

Vissza az oldal tetejére

Kövesd Facebook oldalunkat,
értesülj elsőként friss cikkeinkről!