kardiológiai vizsgálat menete

A kardiológiai vizsgálat menete – Minden, amit tudnod kell

A kardiológiai vizsgálatok pont annyira fontosak, mint bármely más szűrővizsgálat. Valahogy mégis csak akkor megyünk el kardiológushoz, amikor már baj van, pedig a szív- és érrendszeri betegségek megelőzése vagy korai felismerése életet menthet. A kardiológiai vizsgálattól sokan azért tartanak, mert nem tudják, hogyan zajlik ez a fájdalommentes szűrővizsgálat. Most eláruljuk az állapotfelmérés 4 roppant egyszerű lépését!

Ilyen egy átfogó kardiológiai vizsgálat

A konzultációt egy általános belgyógyászati állapotfelmérés és rutin kardiológiai vizsgálat követi. A szakorvosok ilyenkor kérdéseket tesznek fel, vagy átolvassák hozott leleteinket és megismerkednek kórtörténetünkkel, felmérik aktuális tüneteinket és értékelik fizikai állapotunkat. Mindig sort kerítenek a vérnyomás és a pulzus mérésére is, melyek szintén sokat elárulnak szívünk működéséről.

A fájdalommentes kardiológiai vizsgálat második lépése

Az alapok után jöhet az EKG-vizsgálat, ami a szív elektromos tevékenységét méri és a szívritmuszavarokat hivatott érzékelni. Az eredményekből olyan betegségekre is fény derülhet, mint a szívizom károsodás, vagy más olyan szívbetegségek, amelyek további kivizsgálást és mihamarabbi kezelést igényelhetnek. Az EKG egy teljes mértékben ártalmatlan és fájdalommentes vizsgálat, mely gyorsan elvégezhető és azonnali információkat szolgáltat a szív állapotáról.

Lássunk a szívünk mélyére!

A kardiológiai vizsgálat legérdekesebb része a szívultrahang, amely során teljes betekintést nyerhetünk a szívünk működésébe. Az ultrahang során semmi nem maradhat titokban, mert remekül kirajzolódnak a szívüregek, billentyűk, kamrafalak és a szívburok is. Ezzel a részletes vizsgálattal hamar fény derülhet rá, ha valami nem funkcionál megfelelően. A rendellenességek és strukturális elváltozások felismerése segít a kardiológusnak a helyes kezelési terv felállításában.

Diagnózis és konzultáció

Ahogy konzultációval kezdődik a vizsgálat, azzal is zárul, teljesen mindegy, hogy milyen kockázati csoportba tartozik a páciens. A kardiológiai vizsgálat során a szakorvos felállítja a diagnózist, amelyről teljes körű tájékoztatást nyújt, illetve hasznos és pontos instrukciókkal lát el a hatékony kezelés érdekében.

Eredményeink elemzése során nemcsak információt kapunk aktuális állapotunkról, hanem kezelési tervet is, amely követése rendkívül fontos a további komplikációk elkerülése érdekében. Ha pedig jó eredményekkel zártuk a vizsgálatot, átbeszélhetjük azokat a prevenciós intézkedéseket, amelyek követésével csökkenthetjük a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

Ezért fontos a rendszeres kardiológiai vizsgálat!

Az éves kardiológiai vizsgálat segít a szív- és érrendszeri betegségek korai felismerésében és kezelésében. Gyakran előfordul, hogy a szívbetegség a kezdeti stádiumban teljesen tünetmentes, ezért is fontos, hogy időben tudomást szerezzünk róla és hatékonyan kezeljük.

Nyerj betekintést szíved egészségébe egy gyors és fájdalommentes kardiológiai vizsgálattal! A szívproblémák jelentős része igen komoly egészségügyi kockázatot jelent, de éveket lophatunk vissza a betegségtől, ha időben észleljük azt és szigorúan követjük az orvosi utasításokat.

Termékajánló

Flavon Peak immunerősítő

Szibériai Chaga vegán kapszula

Bioaktív kollagén a szépségért

Natúr biotika aktív rost

Calivita Slim testsúly csökkentő

Béres csepp Plusz 30 ml

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Egészségmegőrzés - Termékajánló

Vissza az oldal tetejére