szilveszteri dekoráció

5 egyszerű és gyors dekorációs ötlet, ha nálad tartjátok a szilveszteri házibulit!

Csillogó girlandok

Arany vagy ezüst csillogó papírból (vékony kartonból) vágj ki egyforma formákat. Kört, csillagokat, háromszöget, ami neked leginkább tetszik. Egy vékony zsinórral készíts belőlük girlandot. Ha van varrógéped, akkor egyszerűen csak menj át a kivágott formákon a géppel és varrd őket egymás után. Ha pedig inkább ragasztanád a girlandot, akkor fordítsd egymással szembe például két kört, egy kevés ragasztóval ragaszd össze a köröket, de úgy, hogy ragasztás előtt vezesd át a két kör között a zsinórt. Így gyakorlatilag a zsinórra szépen sorban rá tudod ragasztania  formákat.

Melyik pohár kié?

Házibulin rendszeresen problémát okoz, hogy a vendégek többsége elfelejti, melyik pohárból ivott, mindig tiszta poharat keres és így csak gyűlik és gyűlik a mosatlan pohár az asztalon. Azért, hogy ezt elkerüld, címkézd fel a poharakat akár névvel, akár valamilyen kreatív szöveggel, hogy mindenki könnyen megjegyezhesse, melyik volt az övé. Vágj ki kartonból csillag alakzatot és egy oldalról vágd be, hogy rá tudd illeszteni a pohár talpára. Vagy lyukaszd ki a formát és egy vékony szaténszalaggal kösd rá a pohár talpára.

Falidekor egyszerűen

Dekoráld a falat szilveszterre nagyon egyszerűen, mégis látványosan. Akár A4-es papírból is elkészítheted: a papírt hajtogasd harmonikaszerűen úgy, mint amikor gyermekkorunkban legyezőt készítettünk. Ezt követően az összehajtogatott papírt a közepénél egy vékony cérnával vagy zsineggel kösd át, és hajtsd szét a papírt, hogy kör alakot kapj, végül pedig a két szélét rögzítsd ragasztóval.  Az elkészült dekorációs rajzszöggel vagy öntapadós falragasztóval rögzítheted a falon.

Csillogó poharak és sütik

Ha karácsonyról maradt még arany vagy ezüst színű girlandod, akkor egy hurkapálca és egy vékony cérna segítségével könnyedén készíthetsz egyszerű, de mutatós dekorációt, amit belerakhatsz a pezsgőspohárba, de akár sütik tetejére vagy a tortába is beleszúrhatsz.

Bearanyozott üvegek

Fogj néhány borosüveget és fújd be arany vagy ezüst sprayfestékkel. Vágd ki színben hozzá passzoló kartonpapírból az évszámot, majd ragaszd hurkapálcára és tűzd az üvegekbe, parafadugóba.

Lufik mindenütt

Ha gyorsan szeretnél látványos végeredményt, akkor mindenképpen szerezz be legalább egy csomag lufit. Felkötheted csokorba és a falra rögzítheted rajzszöggel, de ha héliummal tudod tölteni, akkor a plafonon is nagyon jól mutatnak.

Kérjük, támogass bennünket egy megosztással!

Otthon design - Gyerekszoba

Vissza az oldal tetejére

Kövesd Facebook oldalunkat,
értesülj elsőként friss cikkeinkről!